Despre EUR/USD și posibilele sale evoluții
15/09/2017
Scurtă privire pe USD/CHF
18/09/2017

NZD/USD rămâne în același pattern

Cealaltă observație privește lumânările de pe timeframe-uri mai mici, cu spike-uri destul de mari, cu amplitudini la fel (în special cele de creștere, dar nu numai), parcă mai mari decât de obicei, semnalând astfel și o oarecare nervozitate, pe o pereche în general mai liniștită decât restul celor majore

Referitor la acest grafic, nu sunt foarte multe de adăugat față de analiza de săptămâna trecută. Și asta pentru că prețul s-a menținut în utimele zile în limitele range-ului despre care am amintit în postarea respectivă, oferind oportunități de tranzacționare în ambele direcții. Voi reaminti din acest motiv ce spuneam atunci, mai ales că am dat acolo toate detaliile despre zonele importante de la care pot fi inițiate tranzacții. ”Obstacolele rămân aceleași, adică 0,7255/60 (unde ne aflăm în acest moment), 0,7291 și zona puternică de la 0,7330/35. De cealaltă parte, sub 0,7227 se găsește zona de la 0,7190/0,7200 (pe unde ar trece atât linia care unește ultimele minime cât și media mobilă SMA 100 de pe D1), iar apoi 0,7146 și 0,7130, zona minimului din ultima zi de august. Există șanse ca prețul să evolueaze și pe mai departe între aceste limite, sau să se păstreze chiar într-un range mai strâns între aceste zone destul de clar delimitate. Evident că odată străpunse (nu fals) limitele despre care vorbeam, prețul are șanse mari să-și continue mișcarea spre următoarele ținte de pe grafic”.

Revenind la momentul actual, aș face doar două adăugiri. Prima se referă la faptul că nici ultima încercare, de azi dimineață, de străpungere a zonei de rezistență de la 0,7330/35 nu a reușit, taurii preferând să-și marcheze profitul iar vânzătorii să intre cu ordine de SELL cu un risc foarte mic. Cealaltă observație privește lumânările de pe timeframe-uri mai mici, cu spike-uri destul de mari, cu amplitudini la fel (în special cele de creștere, dar nu numai), parcă mai mari decât de obicei, semnalând astfel și o oarecare nervozitate, pe o pereche în general mai liniștită decât restul celor majore. Să nu uităm că ședința de politică monetară a RBNZ (Reserve Bank of New Zealand) va fi abia săptămâna viitoare, fiind din acest punct de vedere calendaristic ultima (din luna septembrie) dintre cele 8 bănci centrale importante (detalii despre băncile centrale aici).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *