GBP/USD se menține în așteptare
26/09/2017
Scurtă privire pe USD/JPY
27/09/2017

USD/CAD și graficele sale

În ultimele zile, dolarul canadian a continuat să se deprecieze în raport cu moneda americană, sentimentul din piețe punându-și amprenta și asupra acestei monede de risc.

Privind la graficul weekly, observăm că scăderea începută în primăvară s-a oprit deocamdată, poate deloc surprinzător, în nivelul fibo 50,0 din creșterea multianuală 2011-2016. Și fibo 38,2 a reușit, în mai-iunie anul trecut, să oprească prima retragere după încheierea acelui trend, deși a existat o străpungere falsă într-o primă instanță. Mai observăm pe acest grafic că mediile mobile SMA100, respectiv 200, au fost determinante în evoluția prețului, fiind luate în calcul de către traderi, mai ales că cea mai mică (dacă se poate spune așa) a confirmat în mare măsură trendul ascendent dintre 05.2016 -06.2017. Rămâne de văzut dacă același lucru se va întâmpla și cu cealaltă, în eventualitatea unei evoluții ulterioare asemănătoare cu cea amintită. Poate chiar, de data aceasta, comportându-se precum o linie de rezistență, în eventualitatea că prețul va rămâne sub ea.

Observăm că putem încadra evoluția din ultimele luni într-un larg canal descendent, dar asta doar orientativ, căci linia de rezistență nu a mai fost testată de ceva timp, însă o eventuală continuare a creșterii din zilele acestea o poate readuce, de ce nu, în vizor.

La o privire mai detaliată pe graficul H4, observăm că ne aflăm acum între retragerile fibo 38,2 și 50,0 din scăderea 15.08-08.09, o primă încercare de străpungere a nivelului 1,2418 fiind respinsă, vânzătorii având ca argumente suplimentare atât media mobilă SMA 200 cât și linia de rezistență a canalului ascendent (roșu). În eventualitatea străpungerii acestei zone puternice (care n-a fost trecută nici la încercările din 04 și 06 septembrie), ar trebui luate în considerare, pe lângă nivelul 1,25 (fibo 61,8 al aceleiași mișcări), eventualele linii de rezistență ale celuilalt posibil canal (galben), și/sau cea descendentă care unește maximele din 15 și 31 august. Taurii ar dori, evident, trecerea peste aceste obstacole și apropierea de 1,26 și linia (albă) a trendului mare de care am vorbit în paragraful anterior. De partea cealaltă, vânzătorii speră la reluarea scăderii și, după trecerea de 1,23 (unde și cumpărătorii beneficiază de un risc mic) și revenirea la minimul anterior (1,2060), targetul să fie linia de suport a trendului mare de care am tot vorbit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *