Perechea continuă să rămână una tehnică, confirmând prin evoluțiile din ultima perioadă zonele și nivelurile de preț anticipate în analizele precedente. Ne aflăm în acest moment într-un punct interesant, într-o zonă de triplu suport, ceea ce face ca ordinele plasate aici să beneficieze de un raport risk-reward favorabil. Momentan taurii sunt cei care pot valorifica riscul mic, căci suntem chiar la linia care unește minimele din 08.12 cu 08.02, deasupra nivelului fibo 23,6 (aflat la 0,7281) al creșterii noiembrie-ianuarie și un pic peste media mobilă EMA200 de pe H4, un indicator care a contat în ultimul timp, după cum se vede.
Pe această planșă simplă, unicul obstacol în calea aprecierii către maximele ultimelor săptămâni este linia de rezistență a minicanalului descendent actual. Iar pentru vânzători, linia de suport a aceluiași canal ar fi obstacolul către 0,7185 (fibo 38,2 al mișcării amintite), asta în cazul în care prețul reușeste să străpungă zona de care vorbeam la început. Apropos de maximele de anul acesta, aflate la 0,7435, spuneam în analiza precedentă că zona în care se află va fi dificil de trecut (iar evoluția ulterioară mi-a dat iarăși dreptate). Citez: ”…taurii, după o eventuală cosolidare, vor reuși să determine străpungerea și să-și elibereze astfel calea către maximele precedente, o zonă despre care afirmam data trecută că este una puternică având în vedere că a oprit o apreciere (e adevărat, de mai mică amploare) în septembrie anul trecut ”.
Trecând pe planșa detaliată, observăm că până la maxime un prim target al cumpărătorilor este zona de rezistență 0,7335/45, urmată de nivelurile de la 0,7364 și (rotund) 0,74, în timp ce vânzătorii își doresc continuarea acestui trend din ultimele zile, depășirea lui 0,7259 și revenirea la 0,7230/35 și apoi 0,7190/200, ambele fiind zone puternice de suport (dealtfel trecerea sub 0,7180 poate determina o scădere de o mai mare amploare, pe termen mai lung, cu un dublu top confirmat pe daily, dar asta într-o altă analiză când va fi cazul).