Cei care îmi urmăresc analizele și-au dat probabil seama că titlul acestei analize reprezintă tocmai răspunsul la întrebarea din postarea precedentă referitoare la USD/CHF, și anume „Profită taurii de momentul favorabil?”. Și, după cum se vede, putem afirma că au valorificat la maximum acel moment pe care îl anticipam, căci am asistat în ultimele două săptămâni și ceva la o creștere susținută de circa 300 puncte, tocmai până la rezistența de la 0,9950/60. Una extrem de puternică, după cum se poate observa pe graficul D1, care a trimis cotația înapoi, exact în suportul de la 0,9855/65.
[dt_highlight color=”” text_color=”” bg_color=””][/dt_highlight] Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare. Curs Gratuit La Sediu Profit Point!
Iată că zonele mele sunt mai mereu revalidate, ajutând enorm la deschiderea/închiderea pozițiilor cu un raport risk-reward cât mai favorabil (de aceea ar fi bine ca aceste analize să ajungă la cât mai mulți traderi, și asta se poate face și cu ajutorul vostru, printr-un simplu share sau recomandare). Ne aflăm acum la fibo 61,8 al scăderii 15.12.2016 – 16.02.2018, de unde taurii încearcă acum iar o revenire la maxime, pe care, de data aceasta, să reușească să le depășească, deschizându-și calea către superpsihologicul 1,0000 și, ulterior, 1,0070/100. În varianta în care această mișcare puternică va da, totuși, semne de oboseală, putem asista la o consolidare în această zonă, cu vânzătorii însă mereu la pândă, cu speranța că vor reuși cât mai rapid să readucă prețul sub suport, având apoi ca țintă fibo 50,0 (aflat la 0,9760/700), situat între mediile mobile EMA100 și SMA200.Vorbeam în postările precedente despre acest grafic caracterizând-ul drept neatractiv (chiar urât) în perioada respectivă, se mai întâmplă cu diverse instrumente, de aceea este foarte important să știm să ne alegem graficele care se pliază cel mai bine pe strategia noastră de tranzacționare, mai ales în anumite momente. Acum este însă altă situație și planșa H1 confirmă practic ceea ce afirmam referitor la D1, în sensul în care nu prea mai am ce să adaug la o imagine destul de elocventă, cel puțin în privința nivelurilor importante. Să spun doar că EMA200 poate fi un reper important, în sensul în care, cu excepția evoluției laterale, trecerea confirmată peste/sub ea poate echivala cu schimbarea trendului.