GBP/USD între fundamental și tehnic
15/10/2018
Bitcoin’s Technicals (and new charts)
17/10/2018

EUR/USD se menține în range

Ca de obicei în ultimul timp încep analiza cu graficul weekly, pe care se observă că prețul nu a reușit să se mențină peste fibo 23,6 al scăderii multianuale iulie 2008 (maximele istorice de la 1,60) – ianuarie 2017 (minimul ultimilor 16 ani). Asta deși data trecută, când se reușise străpungerea rezistenței, afirmam că ”perspectivele se arată acum mult mai favorabile căci, atâta timp cât ne menținem peste zona de suport, sunt șanse să înceapă o mișcare ascendentă către maximele din februarie (aflate la fibo 38,2), cu un obstacol important în zona 1,2060/100”.


[dt_highlight color=”” text_color=”” bg_color=””][/dt_highlight]  Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare. Curs Gratuit La Sediu Profit Point!


Însă iată că taurii nu au profitat de momentul favorabil, și ne menținem în continuare în această consolidare din jurul zonei, să zicem rotund, 1,15-1,17. Redevine astfel de actualitate ceea ce afirmam încă din 04.09, referindu-mă la cumpărători, și anume că aceștia au câștigat timp, dar nu pot fi liniștiți decât dacă prețul va trece și se va menține peste zona de puternică rezistență, pe unde trece și media mobilă EMA100”. Nici vânzătorii nu-și pot face planuri pe termen mediu-lung în cazul în care prețul coboară sub psihologicul 1,15 căci, ca și în august, media mobilă SMA200 poate constitui un obstacol de luat în seamă.Pe planșa D1 am trasat de data aceasta un Fibonacci retracement pe scăderea de fix 6 luni 16.02 – 15.08, și se observă că ne aflăm acum exact la fibo 23,6, într-o încercare de revenire la maximele din septembrie, aflate la fibo 38,2. Acolo este o zonă de puternică rezistență, căci prin apropiere trece și EMA200, dar și linia (galbenă) care unește acele maxime cu cele din aprilie (de când a început practic aprecierea monedei americane). Un obstacol important, care va fi greu de trecut, la fel ca și următorul dealtfel, aflat la fibo 38,2, pe unde trec de data asta SMA200 și linia (albă) care unește vărfurile din februarie-aprilie. De partea cealaltă vânzătorii trebuie să-și propună spargerea zonei din jurul psihologicului 1,15, pe unde trece acum linia de suport ce unește ultimele din august și octombrie, reușită ce le va deschide calea către 1,13. Nu este exclus ca această evoluție laterală, să zicem între 1,15-1,18, de care aminteam mai devreme, să mai continue o vreme, cu eventuale incursiuni (ce cele din august sau octombrie) într-o direcție sau alta.În acest caz traderii s-ar putea uita mai mult pe imaginea H4, pe care am trasat și un posibil canal ascendent în care prețul a evoluat în ultimele 2 luni. Range-ul de bază este cel limitat de 1,1730/50 și 1,1510/30, cu zonele extinse la 1,1805/25 respectiv 1,1430/50, iar nivelurile intermediare sunt cele din figură. Deocamdată mingea se află în terenul taurilor, care însă o plimbă mai mult lateral, dar ar trebui să fie foarte atenți să nu o piardă și să ofere astfel urșilor ocazia unui contraatac, ce se poate dovedi devastator, în cazul în care prețul trece sub zonele de suport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *