Wall Street este acum paradisul speculatorilor
31/10/2018
Wall Street este acum paradisul speculatorilor!
01/11/2018

Cât va ține raliul?

Începem analiza de astăzi pe GBP/USD direct cu graficele, căci despre volatilitate și factorii fundamentali care influențează evoluția lirei (atenție la decizia de politică monetară de astăzi a BOE) puteți citi în analiza precedentă intitulată ”GBP/USD între fundamental și tehnic”, nu mai reiau plictisitorul deja (pentru mine) subiect Brexit (care, atenție însă, își pune cu prisosință amprenta pe evoluția din aceste săptămâni). Însă o tranzacționare prudentă din punct de vedere tehnic poate aduce recompense binevenite celor curajoși, mai ales dacă plasează ordine cu un raport risck-reward cât mai favorabil.


[dt_highlight color=”” text_color=”” bg_color=””][/dt_highlight]  Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare. Curs Gratuit La Sediu Profit Point!


Pe imaginea mea weekly, aș zice una consacrată (căci cei care urmăresc aceste postări probabil au memorat-o de cât de mult au privit-o de atâta vreme), se observă cum prețul nu a reușit să treacă peste nivelul fibo 38,2 (aflat la 1,3172) al scăderii post Brexit, deși a avut câteva încercări. Astfel, după consolidarea din această zonă importantă, având în vedere că tot pe acolo trece și media mobilă SMA100, după cum menționam data trecută, s-a reluat scăderea și primul target, cel de la fibo 23,6, a fost atins. Rămâne de văzut dacă o potențială corecție va readuce cotația de unde am plecat sau, la un moment dat, vânzătorii vor reintra pe poziții cu intenția clară de a duce prețul sub suport, undeva în primul palier din cele 4 de 700 pips în care am împărțit scăderea post referendum Brexit.În ceea ce privește time frame-ul D1, spuneam data trecutăne aflăm iarăși pe scădere, exact deasupra suportului 1,3030/70, pe unde trece acum și SMA100, prilej pentru tauri de a încerca o creștere și revenire către rezistență (sau măcar umplerea minigap-ului), deși ultimele vești nu le sunt tocmai favorabile și vânzătorii vor încerca cu siguranță străpungerea zonei și revenirea la 1,29 și apoi la 1,2600-1,2760, suportul de netrecut deocamdată”. Așa s-a și întâmplat, iar din minimul de la psihologicul 1,27 ținta taurilor este cu siguranță aceeași de la 1,3270-1,3310, pe care, de va fi cazul, să reușească a treia oară să o depășească. Deocamdată mai e cale lungă până acolo și acesta presărată cu numeroase obstacole, primul fiind fbo 61,8, care probabil că va fi atins, însă greul începe apoi cu zona 1.3030/70, pe unde trece și media mobilă SMA100, ultimul fiind fibo 50,0 și media mobilă EMA200.Închei cu graficul H1, unde se observă clar că ieșirea din canalul descendent atât de bine conturat a oferit o ocazie bună de care cumpărătorii pot profita în continuare. Se pare că s-a format un flag (steag), figură de continuare a raliului actual, mai ales că astfel se va trece astfel și de EMA200 (cea de 100 fiind deja depășită la ieșirea din trend), ceea ce va duce cotația undeva la 1,2910, cu target ulterior nivelurile din figură pe care nu le mai reamintesc acum (atenție însă și la EMA100 de pe H4, care trece acum undeva pe la 1,2935).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *