Iată că prețul a reușit să iasă deocamdată din canalul descendent în care a evoluat practic tot acest an, raliul puternic din ultimele zile (determinat mai degrabă de deprecierea dolarului american decât de aprecierea monedei australiene) ducând cotația la 0,7270, exact pe unde trece media mobilă EMA100 din imagnea D1. Spuneam însă acum două săptămâni că ”o ieșire din acest canal nu este însă suficientă pentru a determina un pattern bullish, în sensul în care putem asista în această variantă și la o evoluție laterală pentru o perioadă. Pentru a prelua total controlul, este nevoie de mai mult din partea cumpărătorilor, și anume să reușească trecerea peste zona de la 0,7325/75, din jurul lui fibo 61,8, pe unde trece acum și media mobilă EMA100”.
[dt_highlight color=”” text_color=”” bg_color=””][/dt_highlight] Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare. Curs Gratuit La Sediu Profit Point!
Rămâne de văzut dacă unda de creștere va continua și, mai ales, va reuși să ducă și să stabilizeze ulterior prețul deasupra zonei menționate. Pentru asta e nevoie ca acestă corecție a USD să continue (influențată mai degrabă de indexul dolarului decât de un eventual mesaj dovish al Federal Reserve diseară, deși ne putem aștepta la orice), căci un impuls pentru AUD nu a venit ieri de la ședința de politică monetară a RBA (Reserve Bank of Australia), cum era dealtfel de așteptat și am și comentat în emisiunea FeelTheMarkets de la PROFIT.ro TV (pe rețelele de cablu sau aici profit.ro/live). În cazul acestui scenariu, următorul obstacol important în calea creșterii este 0,7470-0,7500, pe unde trece și media mobilă SMA200, deasuprea căreia ne-am aflat ultima oară tocmai în15 martie. Dacă vânzătorii vor reuși să schimbe direcția vor avea de străpuns 0,7160-0,7200 și apoi 0,7020/60 pentru a spera la schimbarea prefixului, respectiv trecerea sub superpsihologicul 0,70. Pe graficul H4 se poate observa că un pas important l-a constituit trecerea peste media mobilă SMA200. Una importantă, de care am tot amintit (iată pentru ce anume), mai ales că în acest caz a constituit practic rezistența unui double bottom (nu însă conform definiției), ce se vede mai bine pe D1. Acesta a fost până la urmă un argument solid, încurajând ordinele de BUY, care au reușit o trecere ca la carte (străpungere plus retestare) peste linia superioară a canalului descendent. Va fi mai greu acum pentru sell-eri, e adevărat, și vor trebui să acționeze foarte repede dacă vor să păstreze controlul pe care l-au deținut atâtea luni. Poate ar fi bine să revadă ce s-a întâmplat în urmă cu exact 3 ani, tot undeva în preajma zonei 0,7350/60, de care ne putem apropia în eventualitatea în care prima rezistența, cea de la 0,7310/20, va ceda.