AUD/USD se apropie de o zonă importantă
07/11/2018
NZD/USD se află într-o zonă importantă
09/11/2018

Cine-i mai tare, dolarul sau francul?

Mă refer, desigur, la cotația din acest moment a perechii valutare USD/CHF, care se învârte în jurul parității. Cifră super phihologică, aflată undeva la jumătatea range-ului 0,9950/60 – 1,0070/100, deasupra căreia ne aflăm în acest moment, într-o nouă încercare a taurilor de a reveni la rezistența extrem de solidă pe care, iată, nici în aceste zile (31.10 și 05.11) nu au reușit s-o străpungă. Spuneam ultima oară așa: ”cumpărătorii cu siguranță vor forța trecerea de paritate pentru a retesta iarăși zona de rezistență de care nu ne-am mai apropiat din iulie și peste care nu s-a mai trecut din martie anul trecut”. Ce observăm pe graficul daily? În primul rând zonele mele au fost (pentru a câta oară?) reconfirmate, oferind traderilor posibilitatea să tranzacționeze acest range cu un raport risk-reward favorabil. In al doilea rând se pare că revenirile la suport au fost repede valorificate, ordinele de BUY plasate aici ducând rapid cotația peste paritate. Rămâne de văzut dacă sell-erii vor mai avea putere să apere baricada de la 1,01, sau odată trecut deasupra, prețul va crește măcar până la 1,0170/90 (rotund 1,02). De cealaltă parte zona 0,9900 (fibo 61,8 al scăderii din 2017) – 0,9855/65 beneficiază acum și de prezența mediei mobile EMA200, ceea ce o face mai dificil de trecut. Însă dacă cumva acest lucru se va întâmpla, se ”va deschide drumul către 0,9760/70, un suport solid aflat la fibo 50,0, pe unde trece și SMA200”, după cum afirmam tot în analiza precedentă. Apropos de medii mobile, să menționez că cea exponențială EMA100 de pe H4 se comportă practic ca o linie de suport, însă dacă evoluția laterală va continua, este posibil să ne raportăm și la cea simplă SMA200, tot de pe H4.


[dt_highlight color=”” text_color=”” bg_color=””][/dt_highlight]  Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare. Curs Gratuit La Sediu Profit Point!


După cum se poate observa pe graficul H1, trebuie să ne raportăm la zona de suport 0,9855/65 și la media mobilă EMA200, care se află acum chiar la nivelul meu intermediar de la 1,0014, unde ne găsim în aceste momente. Sunt mai greu de plasat ordine cu risc mic aici, mai ales că e dificil de anticipat în ce direcție ne vom îndrepta pe termen scurt. Însă alta va fi discuția la limitele range-ului, așa după cum spuneam mai devreme, căci argumente vor avea ambele tabere, ceea ce pe de altă parte poate prelungi această evoluție laterală, simplificând totodată calculele și păstrând astfel pe moment aproximativa paritate între aceste valute forte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *