Pictures At An Exhibition (2)
22/11/2018
1 dolar = 1 franc
27/11/2018

Vor reuși taurii străpungerea rezistenței?

Încep analiza de astăzi pe AUD/USD cu planșa D1, pe care se observă foarte clar cum prețul a reușit să iasă din canalul descendent în care a evoluat în primele 10 luni ale anului. Un semnal încurajator pentru cumpărători, care dealtfel au și preluat pentru moment controlul, însă, după cum spuneam cu aproximativ o lună de zile în urmă, ”o ieșire din acest canal nu este însă suficientă pentru a determina un pattern bullish, în sensul în care putem asista în această variantă și la o evoluție laterală pentru o perioadă. Pentru a prelua total controlul, este nevoie de mai mult din partea cumpărătorilor, și anume să reușească trecerea peste zona de la 0,7325/75, din jurul lui fibo 61,8, pe unde trece acum și media mobilă EMA100”. Deocamdată, după cum se vede pe imaginea daily, rezistența respectivă rămâne una importantă, căci prima tentativă de străpungere a fost respinsă și cotația a revenit la suport. Probabil că taurii vor încerca o regrupare și o nouă undă de creștere care, de data aceasta, odată ajunsă acolo, să reușească trecerea deasupra de unde, repet acum ceea ce afirmam data trecută: ”În cazul acestui scenariu, următorul obstacol important în calea creșterii este 0,7470-0,7500, pe unde trece și media mobilă SMA200, deasuprea căreia ne-am aflat ultima oară tocmai în 15 martie. Dacă vânzătorii vor reuși să schimbe direcția vor avea de străpuns 0,7160-0,7200 și apoi 0,7020/60 pentru a spera la schimbarea prefixului, respectiv trecerea sub superpsihologicul 0,70”. Aceeași imagine și pe un grafic D1 curat, pe care am trasat un Fibonacci retracement pe scăderea de anul acesta. Zonele de rezistență importante de care trebuie să treacă taurii (și unde cu siguranță vor fi plasate ordine de SELL) sunt cele din jurul nivelurilor 23,6 (0,7285-0,7325) respectiv 38,2 (07,7450-0,7500), media exponențială de 100, la care ne aflăm acum, jucând și ea un rol în multe momente.


[dt_highlight color=”” text_color=”” bg_color=””][/dt_highlight]  Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare. Curs Gratuit La Sediu Profit Point!


Referitor la time frame-ul H4 nu pot decât să constat că nivelurile mele au fost iarăși validate, și cum absolut tot ceea ce am afirmat în postarea precedentă rămâne de actualitate și la fel de cuprinzător, o să-mi permit să dau un copy-paste: Un pas important l-a constituit trecerea peste media mobilă SMA200. Una importantă, de care am tot amintit (iată pentru ce anume), mai ales că în acest caz a constituit practic rezistența unui double bottom (nu însă conform definiției), ce se vede mai bine pe D1. Acesta a fost până la urmă un argument solid, încurajând ordinele de BUY, care au reușit o trecere ca la carte (străpungere plus retestare) peste linia superioară a canalului descendent. Va fi mai greu acum pentru sell-eri, e adevărat, și vor trebui să acționeze foarte repede dacă vor să păstreze controlul pe care l-au deținut atâtea luni. Poate ar fi bine să revadă ce s-a întâmplat în urmă cu exact 3 ani, tot undeva în preajma zonei 0,7350/60, de care ne putem apropia în eventualitatea în care prima rezistența, cea de la 0,7310/20, va ceda”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *