Vor reuși taurii străpungerea rezistenței?
26/11/2018
Profită taurii de momentul favorabil?
29/11/2018

1 dolar = 1 franc

Până la urmă nu avem un răspuns la întrebarea mea din titlul analizei precedente, în sensul în care, referindu-mă strict la cotație, observăm că perechea valutară USD/CHF, se învârte în continuare în jurul parității. Și, după cum se vede în imaginea D1, cifra super phihologică, la care ne aflăm și acum, este chiar la jumătatea distanței dintre limitele 1,0100 și 0,9900 ale evoluției din ultima perioadă.Spuneam data trecutărămâne de văzut dacă sell-erii vor mai avea putere să apere baricada de la 1,01, sau odată trecut deasupra, prețul va crește măcar până la 1,0170/90 (rotund 1,02). De cealaltă parte zona 0,9900 (fibo 61,8 al scăderii din 2017) – 0,9855/65 beneficiază acum și de prezența mediei mobile EMA200, ceea ce o face mai dificil de trecut”. Exact așa s-a și întâmplat și ne aflăm acum pe o nouă undă de creștere după scăderea ce a confirmat aceste zone de care vorbeam. Nu mai este nimic de adăugat în sensul în care trecerea peste rezistență va favoriza scenariul amintit în timp ce străpungerea suportului va deschide drumul către 0,9760/70, un suport solid aflat la fibo 50,0, pe unde trece și SMA200”, după cum afirmam încă din 26.10, cu atenție însă la obstacolele aflatela 0,9855/65 și la media mobilă SMA200. Însă, dacă prețul va continua să se mențină în această zonă, se poate repeta evoluția în range din perioadele ianuarie-mai de anul trecut sau mai-august de anul acesta, una dealtfel pe care o anticipam cumva ultima oară, citez: pe de altă parte poate prelungi această evoluție laterală, simplificând totodată calculele și păstrând astfel pe moment aproximativa paritate între aceste valute forte”.


[dt_highlight color=”” text_color=”” bg_color=””][/dt_highlight]  Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare. Curs Gratuit La Sediu Profit Point!


Am amintit mai devreme de niște indicatori importanți, și anume mediile mobile, să fim atenți la cele simple de 100, respectiv 200 perioade de pe graficul H4, de care, după cum se observă, traderii s-au folosit pentru deschidere/închiderea pozițiilor. Tocmai pentru că USD/CHF, așa după cum am mai afirmat, nu este un grafic chiar prietenos, din contră aș zice, este nevoie ca zonele din care inițiem ordine să adune cât mai multe argumente (mă refer la linii, indicatori și niveluri, se observă foarte bine în imagine ) care să minimizeze pe cât posibil riscul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *