Profită taurii de momentul favorabil?
29/11/2018
Șefii Băncilor Centrale continuă să vorbească
03/12/2018

Un trend ca la carte

USD/CAD se menține într-un trend ascendent foarte frumos, aș spune ca la carte, evoluție cu impulsuri și corecții suficient de ample pentru a permite valorificarea acestor mișcări în ambele direcții, deși este evident că ne aflăm într-un pattern bullish. Dealtfel menționam acest lucru și în postarea precedentă, când afirmam că ”imaginea de pe USD/CAD este deocamdată favorabilă taurilor, care, după cum vom vedea pe cele 3 grafice de astăzi, nu au motive de îngrijorare atâta timp cât prețul se meține peste psihologicul 1,30”.Și astăzi avem aceleași trei grafice, și începem cu time frame-ul D1, pe care observăm cum prețul a depășit zona de la 1,3170-1,3250, despre care afirmam în analiza de acum o lună de zile că ”nu va fi ușor de trecut, însă o reușită va deschide calea către fibo 76,4 și maximele anului, cele din iunie, aflat la 1,3380. Și chiar de va fi să asistăm întâi la o scădere, suportul actual de la 1,2900/80, aflat în jurul fibo 50,0, este extrem de solid, căci prin zonă trec cele două medii amintite (EMA100 și EMA200). De aceea cumpărătorii încă nu-și fac probleme, căci doar trecerea dedesubt va pune în discuție schimbarea actualului pattern bullish”. Așa a și fost, iar acum se pune întrebarea dacă taurii vor reuși să readucă cotația la nivelul amintit, și apoi să-l depășească, deși pe acolo trece și linia superioară a canalului ascendent din ultimele săptămâni.A doua imagine D1, care conține un Fibonacci retracement pe creșterea 08.09.2017 – 27.06.2018, este extrem de clară în ceea ce privește trendurile (mai mari și mai mici, mai scurte sau de durată mai mare) din ultimul timp. Ce șanse au vânzătorii în acet moment? Deocamdată, dacă și evoluția petrolului le va da o mână de ajutor, mai mari ar fi cele care privesc întoarcerea prețului la suportul de la 1,3072 (fibo 23,6), despre care spuneam data trecută”este unul puternic, ținând cont că pe aici trece și media mobilă SMA100. Va fi greu în aceste condiții pentru vânzători, mai ales că apoi vor avea de depășit pe rând cealaltă medie mobilă simplă (cea de 100), linia inferioară a canalului amintit și fibo 38,2 (aflat la 1,2880)”. De acolo în jos, așa după cum spuneam, le va fi mai greu, dar nu imposibil, însă asta este altă discuție.


[dt_highlight color=”” text_color=”” bg_color=””][/dt_highlight]  Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare. Curs Gratuit La Sediu Profit Point!


Pe graficul obișnuit H4 se observă toate nivelurile mele intermediare, cele mai importante fiind cele de la 1,3260/80 și 1,3110/25. Imaginea este elocventă astfel încât nu am nimic de adăugat, cu atât mai mult cu cât canalul ascendent început acum aproape 2 luni este unul aproape perfect iar media mobilă SMA100 se comportă precum o linie de suport, ceea ce constituie un element ajutător la plasarea sau închiderea ordinelor (de BUY respectiv SELL).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *