Briefing 11.02.2019
11/02/2019
Briefing 12.02.2019
12/02/2019

Ce urmează pentru USD/JPY?

Deocamdată USD/JPY a stat pe loc, căci evoluția din ultima săptămâna a menținut cotația într-un flat extrem de strâmt, de circa 40 pips. Însă este o evoluție pe undeva normală după raliul puternic de luna trecută, care poate pregăti cumva următoarea mișcare. Și, așa după cum spuneam ultima oară, ”faptul că taurii au reușit revenirea rapidă peste fibo 50,0 (rotund 109) al creșterii din a doua jumătate alui 2016 le dă acestora motive de optimism, însă ar fi mult mai liniștitți dacă ar reuși revenirea peste psihologicul 111, pe unde trece momentan și media mobilă EMA100”.

Mă refer, evident, la imaginea weekly, care este pe undeva neschimbată, însă mai favorabilă ca ultima oară pentru cumpărători, în sensul în care aduce un argument în plus. Anume că zona de suport din jurul lui fibo 50,0 a fost retestată și confirmată, ceea ce face ca, împreună cu linia ascendentă care pleacă din minimele lui 2016, să împingă pe undeva prețul către amintita rezistență puternică de la psihologicul 111 (fibo 38,2), pe unde trece și media mobilă respectivă.

Trecând la planșa daily, observăm evoluția pe scădere ulterioară atingerii zonei de rezistență, o pauză dealtfel anticipată în acest raliu căci, tot în postarea de data trecută, intitulată sugestiv “Taurii sunt la butoane dar …”, afirmam următoarele: “În orice caz revenirea prețului a confirmat deocamdată zona mea de rezistență de la 110,00/20 (fibo 38,2 al scăderii din 2017), însă deasupra se află nenumărate obstacole care vor fi greu de trecut pe o mișcare asemănătoare cu cea din ultimele zile. Acest fapt poate favoriza o posibilă evoluție laterală între aceste limite. Pe de altă parte vânzătorii au șansele lor să preia inițiativa (mai ales dacă se va menține o oarecare corelare cu indicii bursieri americani și vor apărea și acolo scăderi după raliul extrem de puternic din această primă lună a anului), și astfel să forțeze pe viitor străpungerea suportului”. Punctul de minim al mișcării corective de la finalul lui ianuarie a facilitat trasarea unui canal ascendent în care se menține evoluția, iar taurii își propun acum trecerea peste rezistență, cu target zonele de la 111,25/45, respectiv 111,85/112,00. În eventualitatea unui nou eșec, evoluția laterală de care aminteam se poate menține pentru încă o perioadă, însă străpungerea suportului din jurul lui 108 poate declanșa (și) ordine de SELL mai conservatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *