Briefing 26.02.2019
26/02/2019
Briefing 27.02.2019
27/02/2019

3 (săptămâni) și tot 3 (imagini)

Revin după trei săptămâni cu analiza grafică pentru NZD/USD, folosind aceleași trei planșe de ultima oară, și încep cu imaginea weekly, pe care se observă foarte clar cum prețul încearcă să străpungă zona extrem de importantă de sub psihologicul 0,69, undeva în jurul nivelului fibo 23,6 al scăderii multinuale 2014-2015.

Reiau ceea ce spuneam ultima oară despre această zonă, pentru a avea o imagine mai clară despre dificultățile pe care le întâmpină taurii în încercările lor: ”Este, după cum știți, o rezistență importantă, mai ales că până la străpungerea din vara anului trecut a constituit un suport impenetrabil. Un obstacol în plus pentru tauri este și media mobilă EMA100, mai ales dacă ne uităm la încercarea precedentă (din decembrie), însă atunci prețul venea după o creștere mare, de circa 500 puncte, pornită tocmai din octombrie, deci pe undeva era logică respingerea/retragerea/scăderea. Pe de altă parte, o schimbare a prefixului poate da mai mult curaj și energie pentru o apreciere pe termen mediu/lung, căci poate fi validată o figură de double bottom”.

Ecuația pare destul de simplă și pe graficul daily, căci, așa după cum afirmam și în analizele precedente, 0,6800-0,6900 pare în acest moment un fel de linie de demarcație între zonele în care taurii, respectiv urșii ar deține controlul. Se vede că asistăm practic la o bătălie pe cinste între cele două tabere, cu victorii de o parte și de alta, dar reușitele de moment nu au fost susținute ulterior, permițând părții adverse să revină cu forțe proaspete și să echilibreze situația. Totuși cumpărătorii ar trebui să profite în acest moment de ușorul avantaj pe care-l dețin, căci ne aflăm la limita superioară a zonei, însă, ce este mai important, deasupra mediilor mobile de 200 perioade (simplă și exponențială), dar și deasupra liniei de suport a creșterii din ultimele patru luni (începută din minimul ultimilor 2 ani, undeva la 0,6430, în octombrie anul trecut).

Data trecută am postat și o planșă H4, pe care ”am plasat un Fibonacci retracement pe creșterea octombrie-decembrie de care aminteam mai devreme, și consider că zonele (marcate) din apropierea nivelurilor fibo 61,8, 50,0 și 23,6 sunt aici cele mai importante”, după cum spuneam atunci. Evoluția laterală, anticipată de mine încă din 17.01 ”putem asista în continuare la o consolidare și o evoluție mai mult laterală” continuă, iar faptul că ne aflăm peste SMA200 și linia descendentă dă un avantaj taurilor, după cum spuneam, mai ales că o trecere confirmată peste psihologicul 0,7000, va valida și un triunghi dreptunghic, figură de continuare a mișcării. Dar dacă aceștia nu vor reuși să ducă acest impuls la rezistență, pe care să o străpungă la o posibilă nouă încercare, șansele se pot întoarce și mă tem că putem asista pe viitor (chiar și după o străpungere falsă) la o scădere mai pronunțată, care să schimbe, ulterior, raportul de forțe. Mă refer, desigur, la afirmația din postarea precedentă, și anume: ”Deocamdată suntem în teritoriul taurilor, iar patternul actual se poate schimba doar în cazul unei reveniri sub zona de la (rotund) 0,6700”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *