Raliul început în toamnă din zona de suport din jurul psihologicului 1200 s-a oprit acum trei săptămâni chiar sub zona de rezistență de la 1365/75. Am anticipat această evoluție și am tot analizat-o în postările precedente, aducând în plus și argumentul sezonalității, lunile ianuarie și februarie fiind de obicei cele mai bune din an pentru metalul prețios.
Scăderea a fost puternică, oprindu-se deocamdată în linia de trend pornită din minimele ultimilor 8 ani (de la nivelul de 1046$/uncie din 11.2015), în zona mea de suport de la 1300. Însă vânzătorii speră să ducă această mișcare măcar până în zona de la 1240 din jurul lui fibo 23,6 al scăderii multianuale 2011 (maxime istorice) – 2015, pe unde trec mediile mobile EMA100 și SMA200, deși targetul poate fi chiar zona de la 1200, practic limita inferioară a renge-ului mare din ultimii ani.
Refritor la imaginea daily, prețul a trecut sub linia de suport a minitrendului ascendent din ultimele 4 luni, scăderea găsind suport în zona mea de la 1285/90. Dealtfel anticipam ultima oară această evoluție, când vorbeam și despre posibilele evoluții în cele 2 direcții, dar și despre eventuala schimbare a pattern-ului bullish, așa că voi încheia postarea de astăzi cu un copy-paste al analizei „Gold Rush (2)” din 21.02: ”Și graficul daily este la fel de elocvent, evoluția din ultimele 2 luni menținând cotația peste linia de suport (albă) la care făceam referire data trecută. Întrebarea care se pune este până unde poate duce o posibilă corecție și dacă, apoi, un nou impuls ascendent va reuși atingerea zonei de puternică rezistență de la 1355/65 (și, ulterior, trecerea deasupra). Faptul că această scumpire a metalului prețios s-a întâmplat tocmai când ar fi fost mai puțin probabilă, adică pe fondul unei relative întăriri a monedei americane și într-o perioadă în care apetitul la risc al investitorilor a fost crescut, face ca taurii să aibă un argument solid în continuare și să spere chiar într-o accelerare a creșterii, mai ales dacă sentimentul din piață se va schimba. Iar odată de bariera de la 1370 trecută, semnalul va fi unul puternic bullish pentru prețul aurului. Cumpărătorii trebuie însă să fie atenți căci în orice moment pot apărea corecții care, de vor fi mai pronunțate, pot duce la o evoluție mai mult laterală în următoarea perioadă. Căci despre un pattern bearish nu poate fi vorba decât dacă prețul va scădea sub zona de la 1240, pe unde trec și mediile mobile simple de 100 și 200 perioade, dar și linia de suport (portocalie) a vechiului canal ascendent pornit din minimele din vara anului trecut”.