Briefing 01.07.2019
01/07/2019
Briefing 02.07.2019
02/07/2019

Evoluția BET a confirmat anticipările

Revin cu o scurtă analiză grafică pentru indicele reprezentativ BET al BVB, despre care puteți afla detalii în analiza din luna martie, intitulată ”Despre indicele BET și graficele sale”. Afirmam atunci că, atâta timp cât ne vom menține peste zona de suport 6000/6600, patternul este unul bullish, și, referitor la imaginea weekly, spuneam așa: “Am trasat și o linie intermediară în interiorul amplului canal ascendent, linie care constituie o rezistență de luat în seamă, mai ales dacă ținem cont că tot pe aici trece acum și media mobilă SMA100. Pentru a menține pe viitor șanse sporite ca actuala tendință să continue, taurii ar trebui să treacă peste acest obstacol, sau măcar să mențină prețul deasupra suportului de la 7700”. Dealtfel în postarea următoare, din luna mai, adăugam că “acest fapt constituie deocamdată încă un argument în favoarea taurilor”.

Iată că anticipările au fost confirmate și ne aflăm iarăși la zona de rezistență din jurul nivelului 8800, de care prețul nu a trecut nici la începutul lui iunie 2017, nici în decembrie anul trecut. A reușit, e adevărat, în aprilie 2018, dar, după cum s-a dovedit ulterior, a fost o străpungere falsă. Dealtfel, în cazul unei străpungeri, prima țintă a cumpărătorilor este acum chiar 9050, maximul de la finalul lunii aprilie de anul trecut. În caz contrar, primul suport de pe planșa weekly este zona de deasupra psihologicului 8000, pe unde trec linia intermediară și SMA100 amintite mai devreme.

În ceea ce privește graficul daily, se observă cum cotația se menține în canalul ascendent pornit din minimele din ianuarie. Atenție la media mobilă SMA25, car acționează aproape perfect ca suport/rezistență în ultimii ani, nivelurile de suport fiind retragerile fibo de pe scăderea decembrie-februarie, niveluri validate pe creșterea de anul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *