GBP/USD și zonele sale de suport
03/10/2017
USD/JPY încotro?
04/10/2017

Vânzătorii stau la cotitură pe USD/CAD

Am analizat săptămâna trecută evoluția acestei perechi privind pe graficele weekly, daily și H4. Referitor la acesta din urmă, am spus că ”la o privire mai detaliată pe graficul H4, observăm că ne aflăm acum între retragerile fibo 38,2 și 50,0 din scăderea 15.08-08.09, o primă încercare de străpungere a nivelului 1,2418 fiind respinsă, vânzătorii având ca argumente suplimentare atât media mobilă SMA 200 cât și linia de rezistență a canalului ascendent (roșu). În eventualitatea străpungerii acestei zone puternice (care n-a fost trecută nici la încercările din 04 și 06 septembrie), ar trebui luate în considerare, pe lângă nivelul 1,25 (fibo 61,8 al aceleiași mișcări), eventualele linii de rezistență ale celuilalt posibil canal (galben), și/sau cea descendentă care unește maximele din 15 și 31 august. Taurii ar dori, evident, trecerea peste aceste obstacole și apropierea de 1,26 și linia (albă) a trendului mare de care am vorbit în paragraful anterior”.

După cum se poate observa prețul a reușit să străpungă zona de puternică rezistență, confirmând-o ulterior drept suport. A venit rândul acum să privim evoluția graficului pe H1, un time frame mai prietenos pentru traderii intraday.

Linia de suport a trendului ascendent bine conturat este dublată practic de media mobilă SMA 200, conferind un argument în plus pentru cumpărători. Aceștia speră la un nou impuls care să ducă prețul la rezistența de la 1,2527 și apoi în zona liniei descendente a canalului mare de pe daily (care dacă va fi trecută va menține trendul ascendent intact). Acolo probabil că vor fi plasate și ordine de SELL, în așteptarea reluării scăderii și, practic, a unui nou impuls descendent pe trendul mare amintit. Evident că există posibilitatea ca scăderea de moment să continue și, în eventualitatea în care dublul suport de la 1,2418 va fi străpuns, să determine apariția acelor ordine de vânzare care așteaptau, eventual, mai sus. Pentru evoluția descendentă, obstacolele vor rămâne în continuare 1,2334 iar apoi 1,2230/50.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *