Posibile evoluții pentru AUD/USD
13/10/2017
Scurtă privire pe USD/CHF
17/10/2017

NZD/USD, între politică și grafice

În Noua Zeelandă continuă negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernământ majoritare, căci rezultatele finale ale alegerilor generale conferă partidului Național (aflat la putere) 56 de locuri în viitorul parlament, doar cu două mai mult decât o posibilă coaliție dintre partidele Muncii și cel Ecologist. Balanța puterii se pare că este însă în mâinile partidului naționalist First Party, care deține 9 mandate, căci pentru o majoritate în legislativ este nevoie de 61 locuri. Acesta nu a anunțat încă cu cine se va alia pentru a forma o majoritate, principalele opțiuni fiind însă cele două menționate. Deci probabil că presupuneri, zvonuri sau știri vor mai exista în acestă săptămână, la sfârșitul căreia se speră totuși că se va forma un nou guvern.

Privind către grafic, observăm că în ultima săptămână câștig de cauză au avut cumpărătorii, care au readus cotația către nivelul psihologic 0,72. dealtfel era una dintre variantele pe care am mizat în analiza precedentă, intitulată ”The Song Remains the Same”, care se încheia cu următoarea frază: ”Există și scenariul ca buy-erii să considere că zona actuală asigură un suport suficient de solid, oferindu-le un raport risc-reward subunitar, deși mă tem că în aceast caz ar trebui mers ori pe o țintă de profit aflată la rezistența 0,7190/0,7200, ori pe un Stop Loss plasat imediat sub nivelul 0,7036, ambele variante fiind mai riscante decât prima. Oricum, în cazul unei aprecieri către zona menționată, aș ține cont și de rezistența de la 0,7120/30 în afară de cea de la 0,7146”. Iată că cele două niveluri intermediare ale mele au fost reconfirmate prin evoluția ulterioară căci, după cum se poate observa pe time frame-ul H1, 0,7120 a constituit într-o primă fază rezistență, urmând ca apoi, după ce prețul s-a oprit în cel de la 0,7146, a fost reconfirmat drept suport.

Ne aflăm acum chiar sub zona solidă de la 0,7190/0,7200, unde o primă încercare de străpungere a fost respinsă. Sunt șanse mari ca, odată trecut deasupra, prețul să testeze următorul nivel important, cel de la 0,7255/60. Acolo probabil că vânzătorii își vor plasa ordinele, deși zona de la 0,7330/35 le poate oferi un raport risk-reward mult mai favorabil, și asta din două motive. Primul ar fi că riscul este mai mic acolo, având în vedere că prin apropiere trece și linia de rezistență a canalului descendent în care evoluează perechea de aproape trei luni, iar al doilea motiv este că posibilul profit va fi, evident, mai mare, având în vedere distanța de circa 75 puncte dintre aceste zone. Acestea ar fi, logic, și țintele celor cu ordine de BUY, active sau care așteaptă întâi trecerea peste actuala rezistență. O străpungere confirmată, căci altfel întoarcerea dedesubt ar oferi noi oportunități vânzătorilor, cum dealtfel aceștia au și în acest moment, fără să mai aștepte o posibilă încercare de creștere. În cazul lor, targetul ar rămâne actualele minime, cu atenție, evident, la nivelurile deja menționate mai devreme și validate, după cum s-a văzut, pe mișcarea actuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *