USD/JPY în așteptarea deciziei FED
11/12/2017
GBP/USD privit pe mai multe grafice
14/12/2017

USD/CAD și zonele sale

Dacă privim la graficul curat daily, putem trasa cu ușurință zonele între care a evoluat cotația în această a doua jumătate a anului. Iar cu excepția scăderii din septembrie, observăm că prețul s-a menținut pe aceste paliere delimitate de zonele de suport/rezistență respective, adică, rotund, 1,2415/45, 1,2600/60 și zona maximelor 1,2905/15, de care se apropie acum și media mobilă SMA 200 de pe D1, indicator foarte important de-a lungul timpului pe acest time frame. Mai există un nivel important, cel la care ne aflăm acum, și anume 1,2815/25, care a constituit anul trecut un suport important pentru o lungă perioadă. Deci ne putem raporta la aceste niveluri pentru plasarea ordinelor pe termen mediu cu un raport risc-recompensă favorabil.

Revenind în actualitate, se observă că evoluția laterală a continuat și în ultimele zile, o mișcare anticipată pe undeva în analiza precedentă, intitulată „What’s Next For The Loonie?”, când afirmam următoarele: ”Cumpărătorii au profitat totodată ieri și de prezența mediei mobile SMA 200 de pe H4, ordinele de BUY având ca target limita superioară amintită. Acolo ar fi și zona ideală pentru plasarea ordinelor de vânzare cu raport risk-reward extrem de favorabil, ținând cont de dubla rezistență, ordine care să readucă cotația la suport Dacă insă prețul va reuși să treacă și să se mențină deasupra, ținta ulterioară ce va fi fi vizată este zona de la 1,2917/48”.

După o creștere inițială până la cotațiile anticipate, prețul a revenit, după cum se vede, pe fondul acestor ordine de vânzare pe care le recomandam, chiar la suport, de care taurii au profitat încă odata. Ne aflăm acum la rezistență și rămâne de văzut dacă, așa după cum spuneam tot data trecută, prețul se va menține deasupra iar apoi să încerce să treacă de zona de maxime și ulterior să se îndrepte către 1,30. Dacă nu, sunt șanse să revenim la suport, unde se va da o nouă bătălie, având în vedere importanța zonei și raportul subunitar risk-reward pe care îl poate oferi. Cine o va câștiga, rămâne de văzut în momentul respectiv, dar dacă se va respecta scenariul din ulima perioadă, cumpărătorii vor fi cei ce vor trece la conducerea ostilităților. În cealaltă variantă, rămâne cum am spus data trecută, citez: ”Dacă vânzătorii vor fi cei ce vor reuși, mai devreme sau mai târziu, să reușească străpungerea suportului, este destul de clar că odată ce vor reuși să treacă și peste primul obstacol, aflat la 1,2580, targetul lor rămâne zona puternică de la 1,2427/46”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *