Scurtă privire pe NZD/USD
20/12/2017
Perspective pentru USD/JPY
22/12/2017

Va trece USD/CAD de rezistență?

Postam data trecută un grafic USD/CAD daily, pentru a ne forma o imagine de ansamblu mai clară despre evoluția acestei perechi, și voi relua ceea ce afirmasem atunci, în analiza intitulată ”USD/CAD și zonele sale”, tocmai pentru a înțelege mai bine utilitatea din anumite momente a unor asemenea planșe. Citez: ”Dacă privim la graficul curat daily, putem trasa cu ușurință zonele între care a evoluat cotația în această a doua jumătate a anului. Iar cu excepția scăderii din septembrie, observăm că prețul s-a menținut pe aceste paliere delimitate de zonele de suport/rezistență respective, adică, rotund, 1,2415/45, 1,2600/60 și zona maximelor 1,2905/15, de care se apropie acum și media mobilă SMA 200 de pe D1, indicator foarte important de-a lungul timpului pe acest time frame. Mai există un nivel important, cel la care ne aflăm acum, și anume 1,2815/25, care a constituit anul trecut un suport important pentru o lungă perioadă. Deci ne putem raporta la aceste niveluri pentru plasarea ordinelor pe termen mediu cu un raport risc-recompensă favorabil”.

De ce am revenit asupra acestui aspect? Pentru că, iată, ordinele plasate în zona de rezistență, având ca target suportul la care ne aflam în acel moment, au adus un profit de două ori și jumătate mai mare (circa 80 pips) comparativ cu riscul asumat (să spunem 30 pips, ținând cont de media mobilă amintită). Revenind acum la timeframe-ul H4, este cât se poate de clar că prețul a continuat să evolueze în același range din ultimele aproape două luni, iar strategia rămâne aceeași și nu mai este nevoie să o explic.

Ne aflăm acum la suportul amintit, iar continuarea scăderii va avea ca obstacole aceleași niveluri din imagine. Totuși, ținând cont că în ultimele ocazii prețul s-a oprit mai sus de zona inferioară a flat-ului, respectiv la 1, 2702 iar apoi la 1,2748, n-ar fi exclus ca acum să fie vizat 1,2777, sau chiar zona actuală din jurul nivelului 1,28324, mai ales că pe aici trece acum și media mobilă SMA 100 de pe același H4. Evident că trecerea sub 1,2626 va declanșa ordine de SELL mai conservatoare care vor avea ca țintă 1,2425/45. Iar în varianta reluarii creșterii, indiferent de la ce nivel se va întâmpla, sunt șanse mai mari de data aceasta ca zona de rezistență, odată retestată, să fie străpunsă (mai ales dacă media mobilă de pe daily va fi depășită), iar cotația să aibă cale liberă către psihologicul 1,3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *