Scurtă privire pe USD/CHF
22/02/2018
Up and Down
26/02/2018

Bitcoin’s Technicals

Repet ceea ce am afirmat mereu în analizele mele, anume că ”putem specula Bitcoin dacă îl vom trata ca pe un oricare alt instrument, aplicând aceeași strategie, money-management și disciplină ca și până acum, cu același raport favorabil risk-reward, ajutându-ne de graficele și indicatorii tehnici pe care le folosim zilnic”. Iar analiza grafică pe care am făcut-o de fiecare dată pe acest instrument a fost confirmată în majoritatea cazurilor de evoluția ulterioară. Iată nu mai departe de data trecută anticipam următoarele: ”Și iată-ne acum la zona din jurul nivelului 5800, un suport important căci pe aici trec atât media mobilă la care am făcut referire și mai devreme cât și linia de suport ce unește minimele din 17.07 și 15.09. Bazându-se tocmai pe acest dublu/triplu suport cumpărătorii și-au plasat deja ordinele, corecția începută ieri aflându-se acum la nivelul 7326, pe unde trece linia inferioară a wedge-ului amintit data trecută. Ei mizează pe continuarea creșterii, vizând măcar zona 8300/9000, pe unde ar trece acum și linia de rezistență a unui posibil canal descendent”. Era vorba evident de media mobilă SMA200 de pe daily, un indicator important, după cum se vede, mai ales că prețul s-a menținut aproape tot timpul în istoric deasupra lui, ceea ce va face ca traderii să-l urmărească de acum încolo cu și mai mare atenție.

După trecerea de zona de rezistență amintită, prețul a urcat până la cea următoare, despre care aminteam în aceeași analiză, când vorbeam despre tentativa taurilor de a scoate prețul din acest trend descendent (din acel moment) și a reveni apoi cu șanse sporite către celelalte zone importante de pe grafic, prima aflându-se la 11500/700”.

Ținând cont că exact pe acolo trecea și linia superioară a canalului mare descendent în care putem încadra evoluția din ultimele două luni a graficului, vânzătorii au profitat de riscul mic avut la dubla rezistență, ordinele de SELL readucând cotația la nivelul meu de la 9857. Este destul de clar că sell-erii doresc menținerea prețului sub linia de rezistență, țintele lor fiind, pe rând, zonele deja amintite. Va fi interesant de văzut dacă vor reuși să ducă scăderea până la zona de minime de la 5700/6000, căci în acest caz ne vom afla atunci atât sub linia de suport cât și sub media mobilă amintite mai devreme, ceea ce va deschide calea către 5000 și apoi către 3000. De partea cealaltă, pentru a evita acest scenariu dezastruos pentru ei, taurii trebuie în primul rând să păstreze cotația peste zona actuală de suport, sau măcar peste cifra rotundă 8000, tocmai pentru a fi cât mai departe de zona fierbinte unde se poate întâmpla orice. După aceea, ar fi foarte bine pentru ei să reușească să scoată prețul din acest trend, iar în al treilea rând, o nouă încercare ulterioară de trecere peste 11500/700 să fie încununată de succes și să schimbe actualul pattern, deschizând calea revenirii către cotațiile din perioada 06.12.2017-16.01.2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *