Reasons For Waiting
19/04/2018
Three For The Gold (3)
23/04/2018

H&S confirmat

Bank Of Canada a lăsat rata de dobândă neschimbată (1,25%) la ședința de politică monetară de miercuri, comunicatul băncii având un ton destul de echilibrat. Afirmând că aprecierea inflației de bază a fost în concordanță cu o economie care funcționează cu „puține praguri”, banca centrală a declarat că o altă majorare a dobânzilor este posibilă în lunile următoare. Subliniind în continuare că inflația este mai mare decât se anticipase anterior din cauza unor efecte „tranzitorii”, cum ar fi benzina și salariul minim, se pare că banca nu se grăbește încă în ceea ce privește ritmul creșterilor viitoare, această lipsă de indicii privind o majorare imediată a ratei determinând piețele să catalogheze declarația de alaltăieri ca fiind mai degrabă ”dovish”, ceea ce a dus la deprecierea dolarului canadian. Cu toate acestea, nu înseamnă că nu putem vedea o creștere a ratelor eventual peste două ședințe, adică în iulie.

Trecând acum la grafice, puteam da ca titlu pentru postarea de azi ”It was”, ca o continuare a celui de data trecută, ”To be, or not to be, that is the question”, conținând practic răspunsul la aceste binecunoscute cuvinte ale prințului Hamlet din piesa cu același nume a lui William Shakespeare. Căci, după cum se vede, formațiunea de head &shoulders de care vorbeam a fost validată, favorizând astfel continuarea scăderii începută în 19.03, mișcare dealtfel anticipată de mine încă de acum o lună, în analiza intitulată sugestiv ”Vânzătorii gata să preia controlul”, când spuneam așa: ”Trecerea peste media mobilă a declanșat ordine de BUY care au dus cotația până la, iată, fibo 61,8 ale scăderii aprilie-septembrie de anul trecut, chiar la linia de rezistență a canalului ascendent pe care îl trasasem în analiza respectivă. Iar pe deasupra acestui nivel, situat la 1,3130, trece și linia descendentă multianuală care unește vărfurile din 20.01.2016 cu cel din 05.05.2017. Deci, o zonă propice din punct de vedere al analizei grafice pentru vânzători, care pe lângă asta au profitat atât de aprecierea puternică a prețului petrolului (peste 3$ în doar 2 zile, de la 62$ la 65$), cât și de slăbiciunea arătată ieri de moneda americană. Întrebarea care se pune acum este pe undeva aceeași de data trecută, și anume dacă această scădere va continua (măcar) până la media mobilă amintită, aflată acum, după cum se vede, sub nivelul fibo 38,2, chiar la zona de suport 1,2650/70”. Revenind la figura de inversare a trendului H&S, fixam data trecută ca țintă pentru scădere ”zona psihologicului 1,25. Adică undeva deasupra nivelului fibo 23,6 din scăderea mai-august de anul trecut”. Ceea ce s-a și întâmplat, căci minimul a fost la 1,2525, iar dacă privim graficul obișnuit H4, observăm că prețul evoluează într-un canal descendent bine definit, ceea ce menține în continuare acest pattern de scădere.

Ținta vânzătorilor este zona de la 1,2430, un suport destul de important, deși scăderea se poate opri și în oricare dintre nivelurile imediat inferioare, aflate la 1,2398 (rotund 1,24) respectiv 1,2351, ultimele redute inaintea minimului de la 1,2243. De partea cealaltă cumpărătorii speră ca prețul să iasă din canal, dacă nu pe actuala corecție, după o eventuală consolidare în această zonă, targetul lor fiind revenirea la zona de puternică rezistență de la 1,2800/20, pe unde trece acum și media mobilă SMA200 de pe H4. Oricum, în eventualitatea reluarii scăderii, ei pot plasa ordine cu un raport risk-reward favorabil la zona de suport 1,2430 de care aminteam mai devreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *