The Trend is Your Friend
14/05/2018
Dow Jones iarăși la 25K
16/05/2018

Bitcoin’s Technicals

Spuneam în postarea de acum circa o lună de zile că eșecul sell-erilor de a duce cotația sub linia (albă) respectiv zona de suport de la 6000 va încuraja ordinele de BUY, însă taurii au nevoie de mai mult. Citez: ”Acestea au readus prețul la 7800, chiar deasupra mediei mobile (un semn bun) și liniei descendente amintite, și sub zona de, acum, rezistență. Deci ne aflăm într-un moment decisiv aș spune, mai ales pentru tauri, care au nevoie disperată ca prețul să treacă de rezistență, tocmai pentru a evita aceast teritoriu al nisipurilor mișcătoare dintre, rotund, 9000 și 6000. Oricum, cel mai bine pentru cumpărători ar fi ca prețul să urce și ulterior să străpungă limita superioară a range-ului din ultimele trei luni”.

Cu toate că au reușit să păstreze prețul deasupra zonei amintite, evitând pentru moment posibilitatea unui scenariu dezastruos, rezistența de la 9700/9900 (să rotunjim pentru simplitate la cifra super rotundă 10000) nu a fost trecută, ceea e pune iarăși presiune pe cumpărători, care nu pot sta liniștiți având în vedere imaginea de moment. Căci prețul se află acum atât sub linia descendentă (galbenă) care unește maximele din 05.03 respectiv 04.05, cât și sunb media mobilă EMA100 de pe H4, un indicator extrem de util (începând, iată, de anul acesta) pentru tranzacționarea pe termen scurt/mediu.

După cum se vede în graficul alăturat, deocamdată taurii mizează în continuare pe faptul că prețul se păstrează deasupra mediei mobile extrem de importantă SMA200 de pe daily, dar dacă nu vor reuși, așa după cum afirmam mai devreme, trecerea și stabilizarea peste zona de rezistență de la 9700/9900, probabil că ordinele de SELL vor determina scăderea și sub media mobilă amintită. Nu înseamnă automat un semnal pentru continuarea/amplificarea scăderii, mai ales că s-a mai întâmplat și la sfârșitul lui martie, ba chiar a fost o trecere confirmată (retestare fără succes în primă fază). Însă atunci zona mea de suport din jurul psihologicului 6000 a fost suficient de solidă să determine o revenire, mai ales că tot pe acolo trecea și linia de suport (albă) amintită sub care nu s-a trecut niciodată. Concluzia este că deocamdată graficul va continua să ofere oportunități în ambele sensuri, iar traderii ar trebui, în funcție de regulile de money-management, să se ajute de graficele mele și să-și plaseze ordinele doar în zonele care oferă un raport risc-recompensă favorabil, zone care, după cum se vede, au fost validate de evoluția ulterioară. Evoluție ca a confirmat pe deplin anticipările mele din finalul analizei din 23.03, când spuneam așa: În concluzie văd zonele de rezistență/suport de la 11500/700 respectiv 5000/6000 deocamdată suficient de puternice pentru a menține în continuare cotația în acest mare range, străpungerea lor, chiar și falsă, putând duce la oscilații sau spike-uri de amplitudine destul de mare pe moment”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *