Wall Street este acum paradisul speculatorilor!
01/11/2018
Fundamentalul și tehnicul împing în jos cotațiile petrolului
05/11/2018

EUR/USD confirmă anticipările

După cum se observă pe graficul weekly, 1,18-1,13 este range-ul în care evoluează EUR/USD în a doua parte a acestui an. Iar în ultimele săptămâni mișcarea a fost descendentă, prețul trecând de fibo 23,6 al scăderii multianuale 2008-2016 și de media mobilă EMA100. Nu însă și sub psihologicul 1,13, unde se afla obstacolul la care făceam referire în postarea intitulată chiar „EUR/USD se menține în range” de acum mai bine de două săptămâni, când afirmam că ”nici vânzătorii nu-și pot face planuri pe termen mediu-lung în cazul în care prețul coboară sub psihologicul 1,15 căci, ca și în august, media mobilă SMA200 poate constitui un obstacol de luat în seamă”. De aceea taurii trebuie să încerce în aceste zile să ducă acest raliu cât mai sus, pentru a evita o revenire rapidă la suportul pe care, de data asta, probabil le va fi mai greu să-l apere.


[dt_highlight color=”” text_color=”” bg_color=””][/dt_highlight]  Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare. Curs Gratuit La Sediu Profit Point!


Scăderea din ultimele zile a dus prețul exact la zona mea de suport 1,1270-1,1310, adică exact la minimele din august, după cum se vede pe planșa D1. Dealtfel era una dintre variantele enunțate data trecută, când afirmasem că ”vânzătorii trebuie să-și propună spargerea zonei din jurul psihologicului 1,15, pe unde trece acum linia de suport ce unește ultimele din august și octombrie, reușită ce le va deschide calea către 1,13”. Evident că discuția rămâne aceeași, în sensul în care creșterea din ultimele 2 zile ar putea să continue, măcar către 1,1510/50 sau fibo 23,6 (aflat imediat sub psihologicul 1,16) al scăderii de fix 6 luni 16.02 – 15.08. Este o zonă de rezistență importantă, prin jurul căreia trec media mobilă SMA100 și linia descendentă (galbenă) ce unește maximele din aprilie (de când a început practic aprecierea monedei americane) și septembrie. Aici va fi, practic, locul bătăliei ce se va da cu siguranță pentru stabilirea direcției ulterioare, asta în cazul în care deprecierea monedei americane va continua, căci cu siguranță vânzătorii nu vor sta cu mâinile în sân, țelul lor fiind acela să reușească străpungerea suportului și revenirea la cotațiile din mai anul trecut, respectiv psihologicul 1,11. Dacă ar fi să mergem mai departe cu scenariul în care această apreciere a monedei unice europene va continua și taurii vor reuși trecerea peste zona de care amnteam (să spunem rotund 1,16), următorul obstacol important va fi 1,1745-1,1815, de care se pot apropia media mobilă SMA200 și o linie (albă) descendentă ce vine din maximul ultimilor 4 ani, cel din februarie de care aminteam mai devreme.Încheiam analiza precedentă, când ne aflam la 1,1570 cu următoarea afirmație: Deocamdată mingea se află în terenul taurilor, care însă o plimbă mai mult lateral, dar ar trebui să fie foarte atenți să nu o piardă și să ofere astfel urșilor ocazia unui contraatac, ce se poate dovedi devastator, în cazul în care prețul trece sub zonele de suport”. Chiar așa s-a și întâmplat, iar urșii cu siguranță au valorificat contraatacul pe care îl prevedeam, în condițiile în care deprecierea a fost de 270 puncte. Referitor la imaginea de pe H4, de remarcat că nivelurile intermediare sunt respectate iar această creștere are de trecut peste 1,1430/50, respectiv 1,1510/30, pentru a schimba acest pattern bearish din ultimele săptămâni. Atrag atenția în final asupra posibilei volatilități ridicate de astăzi, odată cu cifrele ce vor veni dinspre piața muncii din SUA ( NFP, rata șomajului și câștigurile/oră), ce poate oferi șanse parcă un pic mai mari taurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *