Cronica unei morți (zile) anunțate
20/12/2018
Vânzătorii au preluat controlul
27/12/2018

Se va schimba tendința?

Referitor la această pereche valutară nu sunt prea multe de adăugat în plus față de analiza de data trecută, intitulată sugestiv ”Un trend ca la carte”, când afirmam că ”USD/CAD se menține într-un trend ascendent foarte frumos, aș spune ca la carte, evoluție cu impulsuri și corecții suficient de ample pentru a permite valorificarea acestor mișcări în ambele direcții, deși este evident că ne aflăm într-un pattern bullish”. Dealtfel pentru mine a fost clar încă din 12.11 acest pattern, căci spuneam atunci așa: ”Imaginea de pe USD/CAD este deocamdată favorabilă taurilor, care, după cum vom vedea pe cele 3 grafice de astăzi, nu au motive de îngrijorare atâta timp cât prețul se meține peste psihologicul 1,30”.

Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare. Curs Gratuit La Sediu Profit Point!

Iar cele trei grafice de astăzi confirmă pe deplin această evoluție, și o să încep cu prima imagine D1, pe care se observă că ne-am apropiat de zona mea de rezistență de la 1,3540/90, ce poate oferi un moment bun pentru ordinele de SELL, cu atât mai mult cu cât ne aflăm la limita superioară a trendului menționat.

A doua imagine D1, pe care am plasat un Fibonacci retracement pe scăderea mai-august, ne poate lămuri că atâta timp cât ne menținem deasupra lui fibo 61,8 (1,3130), de care se apropie atât linia de suport a mareului canal (alb) ascendent pornit din același august 2017, cât și media mobilă SMA200, cumpărătorii vor deține cumva controlul. Evident că raportul risc-reward poate fi extrem de tentant pentru ordinele de SELL, iar cei curajoși probabil că vor încerca asemenea ordine, mai ales că, dacă nu se va reuși trecerea peste 1,36, poate fi un moment de inversare a trendului.

Cât despre time frame-ul H4, rămâne cum am discutat, ca să zic așa, în sensul că afirmațiile din postarea precedentă rămân la fel de actuale ca atunci: ”Pe graficul obișnuit H4 se observă toate nivelurile mele intermediare, cele mai importante fiind cele de la 1,3260/80 și 1,3110/25. Imaginea este elocventă astfel încât nu am nimic de adăugat, cu atât mai mult cu cât canalul ascendent început acum aproape 2 luni este unul aproape perfect iar media mobilă SMA100 se comportă precum o linie de suport, ceea ce constituie un element ajutător la plasarea sau închiderea ordinelor (de BUY respectiv SELL)”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *