Briefing 18.03.2019
18/03/2019
Briefing 19.03.2019
19/03/2019

Tendința se menține pe AUD/USD

Imaginea daily AUD/USD nu s-a schimbat în ultimele săptămâni, prețul menținându-se în tendința generală ușor descendentă. Dealtfel nici mesajul RBA (Reserve Bank of Australia) de la ultima reuniune, sau al guvernatorului Lowe, despre care am amintit în trecut, nu au fost de natură să transmită un mesaj optimist pentru cumpărători, cu atât mai mult cu cât majoritatea analiștilor văd deja una sau chiar două tăieri de rate până la finalul anului.

Se observă că suportul de la 0,7020/60 rezistă deocamdată, riscul mic atrăgând ordinele de BUY, însă rewardul pare din ce în ce mai mic, ținând cont de faptul că maximele din ultima perioadă sunt în scădere. Asta pentru că linia descendentă se confundă în aceste zile și cu media mobilă SMA200, ceea ce evident că o face mai puternică. Iar apropierea de zona de la 0,7160/200 și de cealaltă medie mobilă simplă (SMA100) va îngreuna și mai mult încercarea cumpărătorilor de a schimba acest pattern, mai ales că asta înseamnă trecerea și peste zona următoare, cea de la 0,7325/75, după cum afirmam încă din 05.02, în postarea intitulată „AUD/USD între fundamental și tehnic”: ”Pentru a determina un pattern bullish pe viitor, AUD/USD trebuie să treacă și să se stabilizeze peste zona din jurul psihologicului 0,7500”. De cealaltă parte este destul de clar că vânzătorii își doresc străpungerea suportului și revenirea sub psihologicul 0,7000, adică la cifre de acum 2 ani, prima ținta importantă fiind 0,68, adică minimul din ianuarie 2016. Ar fi o confirmare (nu ca prima oară) a străpungerii triunghiului dreptunghic destul de clar conturat.

Pe graficul H4 am plasat un Fibonacci retracement pe scăderea din decembrie, și se observă că nivelurile 50,0 (0,7170) și 61,8 (0,7220) sunt obstacolele pe care trebuie să le depășească taurii. Ne aflăm acum chiar deasupra mediei exponențiale EMA200, care a mai fost trecută în acestă perioadă dar toate mișcările s-u oprit ulterior în nivelurile superioare.

Un pic mai elocventă pare planșa H1, unde de observă că ne găsim într-o zonă importantă de rezistență, formată din linia descendentă, fibo 38,2 al scăderii februarie-martie, dar și limita superioară a canalului ascendent din ultima săptămână. Dacă sell-erii vor avea și de data acesta câștig de cauză, taurii se pot regrupa la zona de suport de la 0,7070, pe unde trece și media mobilă EMA200, dar și linia de suport a canalului menționat. Însă străpungerea acestuia poate determina apariția unor ordine de vânzare mai conservatoare care pot duce prețul mult mai jos, confirmând ieșirea din triunghiul dreptunghic atât de clar conturat și anulând în mare măsură speranțele cumpărătorilor pentru perioada imediat următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *