Briefing 22.05.2019
22/05/2019
Briefing 23.05.2019
23/05/2019

WINE revine la prețul de 21 lei/acțiune

După un an și trei luni de la listare, cotația producătorului de vinuri basarabean Purcari Wineries revine la 21 lei/acțiune. Evoluția crescătoare a pre’ului din ultima perioadă a fost determinată (și) de rezultatele foarte bune la Q1, respectiv venituri de 42M lei (+29% față de aceeași perioadă din 2018) și profit net de 8,7M lei (+46% comparativ cu Q1 2018).

Dar analiza grafică lăsa de înțeles această posibilă creștere, având în vedere că, la fix un an de la listare, prețul a trecut atât peste linia descendentă de rezistență, cât și peste media mobilă simplă de 100 perioade, un semnal cât se poate de bullish.

Iar faptul că în prima jumătate a lunii mai din anul acesta a trecut peste rezistența de la nivelul psihologic 19,00, confirmându-l ulterior drept suport, și totodată a confirmat linia de trend pornită din minimele istorice din decembrie, a determinat un nou impuls puternic ascendent, care , coroborat cu rezultatele financiare, a readus cotația la 21,00 lei, o nouă cifră rotundă. Dealtfel, foarte interesant, practic toate nivelurile de suport/rezistență pot fi asimilate cifrelor rotunde, situîndu-se la interval de 0,50 lei, după cum se poate observa pe grafic.

Dacă vom avea sau nu o corecție în această zonă a maximelor (care sunt, totodată, și istorice), rămâne de văzut, oricum nivelurile de suport par bine definite. Ce poate urma însă în varianta continuării/reluării creșterii? Probabil noi maxime într-o zonă de „no man’s land”, una virgină din punct de vedere al prețului, însă, dacă ar fi să se păstreze același pas să spunem, un prim obstacol ar fi la 21,50 (nivel confirmat și cu un fibo expansion).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *