Un simplu fibo (pentru cine nu este familiarizat cu termenii, în două cuvinte, instrument folosit de către traderi în analiza tehnică, care se referă la zonele de suport/rezistență) face câteodată mai mult decât orice analiză complexă, iar dacă suntem atenți la zonele cu cel mai mic risc (de care amintesc, aproape în mod obsesiv, în majoritatea analizelor) putem obține satisfacții majore. EUR/USD este un astfel de exemplu, oferind acum trei săptămâni o excelentă oportunitate, amintită de mine în această postare.
Așa arăta graficul când spuneam că „zona în care ne aflăm acum oferă, la prima vedere, un raport foarte mic risc-recompensă. De ce spun asta? Privind graficul D1 observăm ca suntem cu prețul în zona suportului de la 0,8333, care reprezintă fibo 38,2 din creșterea noiembrie 2015 – octombrie 2016. Acest nivel a oprit anul acesta (după ce a fost străpuns pe trendul ascendent de care aminteam) toate scăderile, fiind astfel validat ca un suport important. Nu este exclusă străpungerea sa (cea de săptămâna trecută fiind prea mică ca să fie luată în calcul), chiar și falsă (precum în iulie, dar atunci nu avea aceeași însemnătate ca acum), dar vecinătatea mediei mobile SMA200 poate încuraja din nou cumpărătorii (unul dintre aceștia este, mai de fiecare dată la sfârșit de lună, ECB). Aceștia ar avea circa 300 pips până la următoarea rezistență (cu un risc de maxim un sfert)”.
Privind la graficul actualizat este clar cum cei care-și definesc foarte bine risk-reward-ul și îmi urmăresc analizele au profitat de creșterea de (exact) 300 pips (un profit de 4-5 ori mare mare decât posibila pierdere), prețul oprindu-se chiar în rezistența de la 0,8653, respectând astfel nivelele fibo amintite.