Scurtă privire pe USD/CAD
24/10/2017
Așteptându-l pe Draghi
25/10/2017

Va reveni GBP/USD la 1,3?

Privind pe graficul daily pe care l-am folosit în ultimele analize putem observa că perechea se menține în canalul ascendent bine conturat în care evoluează chiar de la începutul acestui an.

Dealtfel mișcările din ultimele zile nu au produs schimbări în percepția traderilor, prețul menținându-se între nivelurile fibo 23,6 și 38,2 ale creșterii amintite, astfel că voi reaminti fraza cu care am încheiat analiza precedentă: Să vedem dacă prețul va reuși, după consolidarea actuală, să reia aprecierea către maximul precedent, sau, dimpotrivă, prețul se va întoarce la 1,3017 (parcă vânzătorii au acum un raport risk-reward mai favorabil decât taurii), unde se va da o bătălie pe cinste având în vedere, așa cum am citat mai devreme, triplul suport din această zonă. După cum se vede cumpărătorii au fost mai grăbiți și n-au așteptat la zona amintită, căci minimul de acum trei zile a fost la 1,3086, de unde am mai avut o încercare de apreciere către zona de rezistență. Acum ne aflăm iarăși în drum pe triplul suport, dar vom reveni pentru o analiză mai detaliată pe un time frame mai mic și o planșă pe care o foloseam de obicei.

Dacă mișcarea actuală va continua și posibila formațiune de steag va fi confirmată, sunt șanse mari să atingem zona de deasupra liniei ascendente (albă) care unește minimele din 10.04, 21.06 și 23.08, adică cea de deasupra nivelului psihologic 1,3. Vânzătorii au ca argumente menținerea cotației atât sub linia descendentă (roșie) care unește maximele din 20.09 și 13.10, cât și sub media mobilă SMA 100 de pe H4. Evident că o străpungere a lor va atrage probabil ordine de BUY, care să aibă ca țintă într-o primă fază 1,3320 și apoi zona maximelor din septembrie, dar taurii au un raport risk-reward mai bun în zona menționată anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *