Posibile evoluții pentru NZD/USD
06/11/2017
EUR/USD, un grafic prietenos
08/11/2017

SNB, francul și dolarul

Swiss National Bank (SNB) a raportat astăzi o creștere a rezervei valutare străine de la 724,5 miliarde la 741,5 miliarde franci. Deci rezervele cresc și asta ne duce cu gândul că intervențiile în piață ale băncii centrale continuă. Căci, așa după cum am mai afirmat, pentru a contracara aprecierea francului elvețian (CHF), banca centrală face emisiuni de monedă și intervine regulat pentru a vinde franci. Totodată, o parte dintre banii ”tipăriți” sunt utilizați pentru achiziția de active pe piețele financiare internaționale. Și cum indicii bursieri înregistrează aproape zilnic noi maxime istorice, nu e de mirare că deținerile pe bursa americană se apropie de 88 milarde dolari, după cum apare în ultimul raport. Cele mai importante acțiuni din portofoliu sunt dintre cele cu cea mai mare capitalizare bursieră din acest moment, adică cele din domeniul tehnologic, printre care amintim Apple, Amazon, Facebook, Alphabet (Google) și Microsoft (tot ce trebuie să știți despre acțiunile respective aici http://gazduiredesite.ro/feelthemarkets/markets/stocks/).


Privind către graficul USD/CHF, observăm că prețul consolidează în jurul cotației super psihologice a parității, deasupra zonei de suport aflată la 0,9950/60. După cum spuneam săptămâna trecută,
“important pentru cumpărători va fi, după un asemenea raliu, ca prețul să se mențină deasupra actualului, de acum, suport, sau măcar în interiorul canalului ascendent pe care l-am trasat”. Și atâta timp cât ne vom menține în acest trend ascendent, șansele ca prețul să crească vor fi mai mari, iar taurii pot profita de zonele de (dublu) suport plasând ordine de BUY cu targetul amintit tot în analiza precedentă, când afirmam că “în varianta reluarii creșterii după această corecție, următorul impuls (indiferent de la ce nivel va începe) ar trebui să ducă perechea către zona 1,0070/1,0100”. În varianta scăderii, trecerea sub suport și ieșirea din canal ar trebui, citez tot din postarea de data trecută, “să-i mulțumească pe vânzători, care ar avea ca ultim obiectiv zona dintre 0,9765-0,9810, aceasta fiind prea puternică în acest moment pentru planuri pe termen mediu-lung”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *