EUR/USD, un grafic prietenos
08/11/2017
Scurtă privire pe AUD/USD
09/11/2017

GBP/USD în același pattern

Graficul daily ne arată că prețul se află la linia de suport a trendului ascendent de anul acesta, chiar deasupra mediei mobile SMA 100, între nivelurile fibo 38,2 respectiv 23,6 din creșterea ianuarie-septembrie de care aminteam. Atâta timp cât va reuși să se mențină peste acest indicator și, mai ales, deasupra liniei, șansele continuării aprecierii rămân intacte. Atenție acum la linia descendentă care unește maximele din 20.09 și 01.11, care poate constitui un eventual obstacol pe viitor.

Pe graficul nostru H4, observăm că zonele pe care le-am trasat pentru a delimita range-ul în care oscilează prețul în ultimele săptămâni au fost reconfirmate, atât pe creșterea încheiată pe 01.11, cât și pe scăderea ce a urmat. După cum afirmam în ultima analiză, ”dacă excludem străpungerile din 06.10 și 13.10, putem stabili ca limite ale range-ului zonele 1,3070/85 respectiv 1,3285/3300”.

Și iată că am asistat în ultimele zile la două străpungeri false ale flat-ului, iar întrebarea pe care probabil aș putea s-o primesc este următoarea: de ce nu măresc un pic amplitudinea/înalțimea range-ului, pentru ca prețul să nu mai iasă din el, mai ales că nivelul meu de la 1,3323 este cel în care s-a oprit de două ori creșterea? Răspunsul este acesta: pentru ca ordinele să poată fi executate și/sau cu șanse mult mai mari să se închidă pe profit (și pe cale de consecință să diminuez riscul), deci pentru a cuprinde miezul acestei mișcări laterale (căci de multe ori prețul s-ar fi oprit mult mai devreme pentru a atinge limitele posibilului range mai amplu). Cu alte cuvinte prefer șanse mai mari la un profit/risc cu puțin mai mic decât șanse mai mici la un eventual profit un pic mai mare. Asta în cazul unui răspuns diplomatic, căci mai simplu ar fi fost: pentru că așa dorește autorul. În concluzie, tranzacționarea rămâne pe mai departe cea adecvată acestui flat, și pe cale de consecință atenție la viitoarele străpungeri confirmate, ce pot duce cotația, în cazul unei aprecieri, către maximele anului, iar în cazul trecerii sub zona din jurul nivelului psihologic 1,3 către 1,29 iar ulterior chiar la 1,2770.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *