Privind la graficul daily putem observa că prețul se menține în trendul ascendent din acest an, deasupra deasupra mediei mobile SMA 100, care se comportă ca un adevărat suport în ultima perioadă și de care cumpărătorii se folosesc pentru a intra în poziții. Dealtfel dădeam șanse unei astfel de evoluții în analiza precedentă, când spuneam, referindu-mă la preț, că ”atâta timp cât va reuși să se mențină peste acest indicator și, mai ales, deasupra liniei (de suport), șansele continuării aprecierii rămân intacte”.
Deocamdată ne aflăm imediat sub nivelul fibo 23,6 din creșterea ianuarie-septembrie de care am tot amintit, și pentru o analiză mai detaliată vom trece pe time frame-ul H4, unde se observă foarte clar că zonele pe care le-am trasat în analiza din ultima zi a lunii octombrie, intitulată ”GBP/USD și zonele sale”, pentru a delimita range-ul în care oscilează prețul de aproape șapte săptămîni, au fost din nou confirmate, și mă refer la zilele de 13.11 și 14.11.
Iar cu această ocazie, cei care nu au fost pe deplin convinși de modalitatea aleasă sau nu au înțeles decizia de a seta astfel limitele în acele zone au primit verdictul direct de la piață, căci scăderile s-au oprit în zilele menționate exact în zona mea. Pentru cei care nu își mai amintesc reiau aici fragmentul la care fac trimitere, cel din postarea de data trecută: ”Și iată că am asistat în ultimele zile la două străpungeri false ale flat-ului, iar întrebarea pe care probabil aș putea s-o primesc este următoarea: de ce nu măresc un pic amplitudinea/înalțimea range-ului, pentru ca prețul să nu mai iasă din el, mai ales că nivelul meu de la 1,3323 este cel în care s-a oprit de două ori creșterea? Răspunsul este acesta: pentru ca ordinele să poată fi executate și/sau cu șanse mult mai mari să se închidă pe profit (și pe cale de consecință să diminuez riscul), deci pentru a cuprinde miezul acestei mișcări laterale (căci de multe ori prețul s-ar fi oprit mult mai devreme pentru a atinge limitele posibilului range mai amplu). Cu alte cuvinte prefer șanse mai mari la un profit/risc cu puțin mai mic decât șanse mai mici la un eventual profit un pic mai mare. Asta în cazul unui răspuns diplomatic, căci mai simplu ar fi fost: pentru că așa dorește autorul”. Revenind la momentul actual, rămânem pe mai departe, atâta timp cât piața ne validează, tributari tranzacționării acestui flat, cu același raport risc-recompensă adecvat, care evident că este mai favorabil la limita inferioară 1,3070/85, respectiv cea superioară (de care ne apropiem) 1,3285/300 și nivelul 1,3323. Însă, după cum spuneam și ultima oară, ”atenție la viitoarele străpungeri confirmate, ce pot duce cotația, în cazul unei aprecieri, către maximele anului, iar în cazul trecerii sub zona din jurul nivelului psihologic 1,3 către 1,29 iar ulterior chiar la 1,2770”.