Privind pe graficul D1 observăm că finalul de an găsește perechea pe același trend ascendent în care a evoluat, practic, pe tot parcursul anului 2017. Dealtfel se pot trasa chiar două canale diferite (roșu și alb) pe evoluția din acest an, și totodată, se poate remarca că prețul, cum e și normal în astfel de situații, se menține peste mediile mobile daily SMA 100, respectiv 200. De asemenea, după cum spuneam și data trecută, ”au fost confirmate și nivelurile generate de către ”prietenul” meu Fibonacci retracement”.
Trecând pe timeframe-ul H4, remarcâm că prețul se menține în canalul de care aminteam tot în analiza precedentă, intitulată “GBP/USD privit pe mai multe grafice”, când spuneam că ”am trasat și un canal descendent pe evoluția din ultimele două săptămâni, care ar putea pune un pic de presiune în apropierea nivelului 1,3480, sell-erii având astfel acolo un punct favorabil din punct de vedere al raportului risk-reward”.
1,3465 a fost valoarea maximă atinsă pe 14.12, de unde ordinele de SELL pe care le anticipam au readus cotația la suportul de la 1,3323, prețul menținându-se ulterior deasupra acestuia. În ultimele zile taurii nu au mai reușit trecerea peste rezistența de la 1,3397, astfel că, practic, ne aflăm acum la vârful unui triunghi destul de simetric, ieșirea din această figură geometrică având ca țintă aceleași niveluri menționate în ultima vreme. În varianta creșterii, este vorba de 1,3480 (cu atenție însă la linia de rezistență a canalului descendent despre care vorbeam) și 1,3562. Pentru scenariul în care prețul se va reîntoarce la suport, acesta va fi susținut de data aceasta de linia (roșie) care unește minimele din 14.03 și 24.08, aflată momentan un pic mai jos, trecerea sub această zonă deschizând calea către cealaltă linie (cea albă), mult mai solidă, căci unește toate minimele de pe daily începând cu 10.04. Aceasta trece acum pe la 1,3164, nivelurile mele intermediare până acolo fiind 1,3260, respectiv 1,3224. Închei la fel ca ultima oară, reamintind că această consolidarea/scăderea din ultimele săptămâni poate fi privită și ca un posibil steag, ce va favoriza ulterior scenariul de creștere amintit.