USD/JPY revine la suport
02/03/2018
Cine va muta primul?
06/03/2018

Se va relua creșterea pe GBP/USD?

Iată că această pereche extrem de volatilă a reușit prin evoluția din ultimele două săptămâni să păstreze cotația în interiorul acelui canal descendent pe care îl trasasem ultima oară. Iar dacă acest pattern se va păstra, este clar că țintele vânzătorilor rămân pe mai departe zonele de suport aflate la 1,3585/615 și apoi 1,3260/320 (zone dealtfel foarte favorabile din punct de vedere al raportului risk-reward și ordinelor de BUY). Evoluția din ultima perioadă a confirmat practic ceea ce anticipasem în analiza respectivă, când, referindu-mă la ordinele de SELL, spuneam că ”ținta următoare este acum zona de suport de la 1,3756-1,3830, una care a oprit și impulsul anterior. Ar fi și o zonă bună pentru cumpărători,mai ales că pe acolo trece linia ascendentă care unește minimele începând cu 13.11.2017”.

Chiar acolo ne aflăm acum, și este de remarcat că prețul a trecut sub acea linie, totuși una nu la fel de importantă ca cele de mai jos. Taurii au inițiat ordine, așa după cum anticipam, cu intenția de a readuce cotația, într-o primă fază, deasupra acesteia. Iar datele venite astăzi dinspre economia Marii Britanii le pot da încredere în continuare, deși cifrele nu sunt dintre cele importante, căci se referă la indicele sezonier IHS Markit / CIPS, care a înregistrat în februarie o cifră de 54,5 (în creștere față de 53,0 în ianuarie), semnalând astfel cea mai puternică creștere din ultimele patru luni a producției în sectorul serviciilor. Revenind la grafic și la cumpărători, scopul lor primordial este acela ca prețul să treacă peste linia de rezistență a trendului actual, cu șanse apoi de menținere peste psihologicul 1,4, și ulterior, după trecerea peste 1,4150, de retestare a maximelor precedente aflate la nivelurile mele de la 1,4270 și 1,4345. Acolo se află, după cum știm din graficul weekly post Brexit, o zonă de rezistență puternică (cu atât mai mult cu cât tot pe aici trece și media mobilă SMA200 de pe W1), ce face trecerea către ultimul palier al revenirii către 1,5, cotația de dinaintea Brexit-ului.

Vom avea timp să discutăm la momentul potrivit, dar repet în încheiere ceea ce afirmam încă de acum o lună, în analiza intitulată sugestiv ”700 Cable Points”, și anume că, în această variantă, ”target-urile lor sunt, pe termen mediu, în eventualitatea depășirii maximelor actuale, 1,4465, 1,4587 (amintit deja), 1,4662 și 1,4820 ”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *