NZD/USD și EMA100
18/12/2018
Cronica unei morți (zile) anunțate
20/12/2018

USD/CHF la suport

Am vorbit în analizele precedente despre faptul că prețul nu reușește nicicum să treacă de super rezistența din zona 1,0070-1,0100 (pe unde se află și fibo 76,4 al scăderii de pe parcursul anului 2017). Pe de altă parte, după cum se vede pe planșa daily, nici 0,9855/65 ( pe unde trece acum și media mobilă SMA200) nu a fost străpuns în ultimele 6 luni decât o singură dată (în august), ceea ce menține practic cotația în această evoluție laterală, în care și fibo 61,8 (aflat la psihologicul 0,9900, prin apropiere trecând și EMA100) joacă un rol important. Dealtfel acesta este un scenariu despre care afirmam data trecută așa: ”Dacă prețul va continua să se mențină în această zonă, se poate repeta evoluția în range din perioadele ianuarie-mai de anul trecut sau mai-august de anul acesta”.

Revenind la zona de suport, spuneam ultima oară despre aceasta că va fi mai dificil de trecut, cum s-a și întâmplat până la urmă, dar pare cumva destul de clar că trecerea (confirmată) dedesubt ”va deschide drumul către 0,9760/70, un suport solid aflat la fibo 50,0”, după cum afirmam încă din 26.10, în timp ce în cazul trecerii peste 1,01, așa după cum spuneam în 08.11,”prețul va crește măcar până la 1,0170/90 (rotund 1,02)”.

Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare. Curs Gratuit La Sediu Profit Point!

Trecând la un time frame inferior, și anume H4, spuneam tot ultima oară, referitor la mediile mobile, ca ”să fim atenți la cele simple de 100, respectiv 200 perioade de pe graficul H4, de care, după cum se observă, traderii s-au folosit pentru deschiderea/închiderea pozițiilor. Tocmai pentru că USD/CHF, așa după cum am mai afirmat, nu este un grafic chiar prietenos, din contră aș zice, este nevoie ca zonele din care inițiem ordine să adune cât mai multe argumente (mă refer la linii, indicatori și niveluri, se observă foarte bine în imagine ) care să minimizeze pe cât posibil riscul”. Aș dori să adaug că, după cum se observă, am trasat un canal descendent, vânzătorii având astfel pe moment un mic avantaj, ca un atu la un joc de cărți. Dacă însă nu-l vor folosi cum trebuie, adică să taie cărțile adverse (în traducere să oprească corecțiile, menținând prețul sub rezistență), se pot trezi cu jocul pierdut și cotația din nou peste paritate, de unde le va fi mai greu să oprească o nouă încercare de trecere peste 1,01.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *