Briefing 06.02.2019
06/02/2019
Briefing 07.02.2019
07/02/2019

3 imagini pentru NZD/USD

Planșa weekly ne arată că prețul a revenit la zona extrem de importantă de sub psihologicul 0,69, undeva în jurul nivelului fibo 76,4 al scăderii multinuale 2014-2015. Este, după cum știți, o rezistență importantă, mai ales că până la străpungerea din vara anului trecut a constituit un suport impenetrabil.

Un obstacol în plus pentru tauri este și media mobilă EMA100, mai ales dacă ne uităm la încercarea precedentă (din decembrie), însă atunci prețul venea după o creștere mare, de circa 500 puncte, pornită tocmai din octombrie, deci pe undeva era logică respingerea/retragerea/scăderea. Pe de altă parte, o schimbare a prefixului poate da mai mult curaj și energie pentru o apreciere pe termen mediu/lung, căci poate fi validată o figură de double bottom.

Pe graficul daily mă simt nevoit să dau copy-paste la ceea ce afirmam data trecută, și anume că ”ecuația pare destul de simplă, în sensul în care, așa după cum afirmam și în analizele precedente, 0,6800-0,6900 pare în acest moment un fel de linie de demarcație între zonele în care taurii, respectiv urșii ar deține controlul. Cumpărătorii chiar reușiseră, la un moment dat, să ducă prețul deasupra, pe raliul puternic din noiembrie, însă răspunsul vânzătorilor a fost pe măsură, cotația scăzând chiar sub media mobilă EMA100 (de care am tot vorbit data trecută). Nici următoarea încercare a cumpărătorilor nu a fost cea câștigătoare, și ne aflăm acum iarăși la media mobilă, la nivelul fibo 61,8 al creșterii multianuale 2015-2017. Imaginea este destul de convingătoare, se observă clar posibilele ținte în ambele direcții, cu observația că o scădere sub 0,6600 ar deschide perspective pentru o depreciere mai mare, deși nu exclud o evoluție în range undeva între aceste limite”. Completarea de astăzi se referă la mediile mobile (simplă și exponențială) de 200 perioade, care dau în acets moment un oarecare avantaj pentru buy-eri.

Pe H4 am plasat un Fibonacci retracemnt pe creșterea octombrie-decembrie de care aminteam mai devreme, și consider că zonele (marcate) din apropierea nivelurilor fibo 61,8, 50,0 și 23,6 sunt aici cele mai importante. Spuneam tot ultima oară că ”putem asista în continuare la o consolidare și o evoluție mai mult laterală”, ceea ce s-a și întîmplat până la urmă, însă o mișcare mai îndelungată într-o direcție sau alta va avea ca suport/rezistență și media mobilă SMA200, poziționarea față de aceasta fiind și acum esențială. Deocamdată suntem în teritoriul taurilor, iar patternul actual se poate schimba doar în cazul unei reveniri sub zona de la (rotund) 0,6700.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *