Briefing 12.02.2019
12/02/2019
Briefing 13.02.2019
13/02/2019

EUR/USD la 1,13

Șase zile consecutive de scădere au dus cotația EUR/USD cu peste 200 puncte mai jos, de la 1,1500 la 1,1270, adică exact de la zona mea de rezistență la cea de suport. S-a păstrat însă acest tipar din ultimele luni, în care prețul a evoluat exact între limitele range-ului meu de pe graficul daily, ceea ce mă face să repet că, în ciuda influențelor de natură fundamentală, perechea rămâne una destul de tehnică. În acest context voi relua și ceea ce afirmam încă de acum mai bine de două luni, căci rămâne de actualitate în continuare. Și anume că, “dacă tendința descendentă se va menține, o străpungere a suportului 1,1270-1,1310 va atrage probabil și ordine de SELL mai conservatoare, țintele urșilor fiind 1,1185 (fibo 61,8 al creșterii de anul trecut), iar apoi 1,11”.

Dacă însă taurii vor reuși să inițieze o nouă undă de creștere, targetul pe care ar trebui să și-l propună este zona extrem de puternică dintre fibo 50,0 (aflat la 1,1447) și 1,1510/50, pe unde trec acum medile mobile EMA100 și SMA200, dar și linia descendentă ce unește maximele din aprilie și septembrie. Dealtfel acestă linie poate constitui limita superioară a unui canal descendent, ce poate avea ca linii inferioare ori pe cea galbenă (neconfirmată încă), ori pe cea bleu (ori poate pe niciuna dintre ele). Deocamdată asta trebuie să fie ținta la care ar trebui să ajungă taurii, iar ulterior, probabil după bătălii intense, să reușească cumva să atingă cealaltă zonă importantă 1,1745-1,1815, adică undeva deasupra lui fibo 38,2, și, astfel, să schimbe pattern-ul actual.

Exact ca în analiza precedentă, cealaltă imagine de astăzi este tot una daily, simplificată dar, inevitabil, asemănătoare, pe care se văd clar zonele importante de la 1,18, 1,15 și 1,13, unde ne aflăm chiar acum. Doar că am trasat un alt canal descendent, ce prinde exact “miezul” evoluției din ultimele 9 luni, canal care, împreună cu zonele menționate și nivelurile fibo pot simplica dar, mai ales, ușura munca traderilor căci, așa după cum afirmam data trecută, într-o analiză cu un titlu mai mult decât elocvent, ”Simplu și la obiect”, citez: ”De multe ori, aceștia (în special cel începători) au tendința de a complica analizele într-atâta încât ratează de multe ori momentele cele mai favorabile de intrare și, mai ales, de ieșire din tranzacții”. Comentarii în plus la această imagine nu am, astfel încât voi reda la final ceea ce afirmam în postarea din 28 decembrie, intitulată dealtfel și aceea foarte sugestiv “Graficul rămâne de bază”, când spuneam așa: Nu mai este nimic de adăugat, mai ales că o nouă imagine D1, cu un Fibonacci retracement plasat pe scăderea februarie-august relevă aceleași zone importante pe care le trasasem, dacă vă aduceți aminte, și pe graficul weekly. Mă refer aici la zona de suport de la 1,13, precum și cea de la 1,18 (fibo 38,2). Iar intre ele se găsește psihologicul 1,15, la care am făcut referire de atâtea ori și care se dovedește un nivel important în perspectiva evoluțiilor viitoare, cu atât mai mult cu cât în acest moment pe aici trece și linia de rezistență la care făceam referire. Evident că trecerea peste rezistență deschide calea unor viitoare creșteri, pe când străpungerea suportului facilitează o nouă undă de scădere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *