Briefing 19.03.2019
19/03/2019
Briefing 20.03.2019
20/03/2019

Ce poate urma pentru NZD/USD

Perechea consolidează în jurul zonei de la 0,6800-0,6900, undeva în jurul nivelului fibo 50,0 al creșterii septembrie 2015-septembrie2016. Ce este interesant de remarcat este că evoluția din acest an se înscrie într-un triunghi, căci amplitudinea mișcărilor devine din ce în ce mai mică. Iar ieșirea din această formațiune (deși range-ul se poate menține încă o vreme) se poate realiza în ambele direcții, însă taurii, teoretic, ar avea argumente în plus.

Mă refer aici la tendința crescătoare începută în toamna anului trecut (triunghiul putând fi interpretat ca o figură de continuare) și la faptul că prețul se menține de atunci încoace deasupra liniei de suport, dar și peste mediile mobile de 200 perioade (simplă și exponențială). De cealaltă parte vânzătorii mizează pe faptul că zona rămâne în continuare una extrem de rezistentă, atâtat timp cât singurele străpungeri de până acum au fost false iar maximele sunt din ce în ce mai mici. Până la urmă rămâne valabil ceea ce afirmam data trecută, și anume că 0,6800-0,6900 pare în acest moment un fel de linie de demarcație între zonele în care taurii, respectiv urșii ar deține controlul. Se vede că asistăm practic la o bătălie pe cinste între cele două tabere, cu victorii de o parte și de alta, dar reușitele de moment nu au fost susținute ulterior, permițând părții adverse să revină cu forțe proaspete și să echilibreze situația. Totuși cumpărătorii ar trebui să profite în acest moment de ușorul avantaj pe care-l dețin, căci ne aflăm la limita superioară a zonei, însă, ce este mai important, deasupra mediilor mobile de 200 perioade (simplă și exponențială), dar și deasupra liniei de suport a creșterii din ultimele patru luni (începută din minimul ultimilor 2 ani, undeva la 0,6430, în octombrie anul trecut)”.

Pe graficul H4, pe care plasasem în 06.02 un Fibonacci retracement pe creșterea octombrie-decembrie. Evoluția laterală, anticipată de mine încă din 17.01 ”putem asista în continuare la o consolidare și o evoluție mai mult laterală” continuă și în prezent, iar, după cum afirmam ultima oară, “faptul că ne aflăm peste SMA200 și linia descendentă dă un avantaj taurilor, după cum spuneam, mai ales că o trecere confirmată peste psihologicul 0,7000, va valida și un triunghi dreptunghic, figură de continuare a mișcării. Dar dacă aceștia nu vor reuși să ducă acest impuls la rezistență, pe care să o străpungă la o posibilă nouă încercare, șansele se pot întoarce și mă tem că putem asista pe viitor (chiar și după o străpungere falsă) la o scădere mai pronunțată, care să schimbe, ulterior, raportul de forțe”. Însă, după cum am tot afirmat în trecut, patternul actual se poate schimba doar în cazul unei reveniri sub zona de la (rotund) 0,6700.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *