Scurtă privire pe AUD/USD
24/10/2018
Se va schimba prefixul?
26/10/2018

Scăderile de la capătul lumii

NZD/USD continuă să se mențină în același canal descendent despre care vorbeam în postările precedente, însă întrebarea ”Mai cumpără cineva kiwi?” de acum două săptămâni își poate găsi uneori răspunsuri afirmative, și mă refer aici la corecțiile ce apar pe acest trend. Nu același lucru putem afirma însă despre indicele reprezentativ S&P/NZX50 al bursei neo-zeelandeze (toti indicii importanți de pe glob sunt live aici https://gazduiredesite.ro/feelthemarkets/markets/indices/), aflat astăzi în a patra zi consecutivă pe minus (-0,86%) din tot atâtea în această săptămână (după -1,22%, -1,47% și -0,36%). Iar aceste scăderi urmează celor din ultima perioadă, cu ultimele două închideri săptămânale de -4,03%, respectiv -0,45%. Dealtfel am vorbit și am analizat grafic evoluția indicelui în emisiunea FeelTheMarkets de ieri de la PROFIT.ro TV (https://www.profit.ro/live, de luni până joi la ora 18,00 și în reluare ulterior și în restul zilelor). Indicele, care în aprilie avea o capitalizare de 129 miliarde dolari (comparativ cu 50 miliarde în 2013), conține cele mai importante și capitalizate 50 companii și a înlocuit din 2003 vechiul NZSE40.Privind graficul daily, observăm că acea corecție pornită din minimul de la 0,6426 a trecut de fibo 76,4 al creșterii august 2015 – septembrie 2017, dar s-a oprit fix în linia de rezistență a trendului, despre care afirmasem data trecută că este mai dificil de trecut. Totuși taurii mai au o șansă acum, căci, deși nu este simplu, revenirea peste nivelul fibo va însemna și ieșirea din acest canal, ceea ce va încuraja ulterior și ordinele de BUY mai conservatoare ce pot duce cotația la 0,6734 (fibo 61,8) și apoi la 0,6800-0,6900. Atenție însă și la EMA100, un obstacol pe care traderii îl vor urmări cu siguranță și despre care spuneam ultima oară”este un indicator extrem de important acum, mai ales că de la trecerea sub el, din aprilie, s-a declanșat practic această scădere a NZD/USD”.


[dt_highlight color=”” text_color=”” bg_color=””][/dt_highlight]  Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare. Curs Gratuit La Sediu Profit Point!


Imaginea de pe H4 validează din nou nivelurile intermediare despre care am tot vorbit (nu le mai reamintesc aici, se observă pe grafic și sunt enumerate în celelalte analize) și reafirmă importanța lui 0,6610/20, dubla rezistență de la care a plecat, iată, actualul impuls descendent și care rămâne astfel ținta principală a cumpărătorilor. Iar ”media mobilă EMA200 poate fi considerată în continuare un reper”, exact cum spuneam acum două săptămâni, fapt confirmat de evoluția din 23-24 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *