Buy The Rumor, Sell The News!
23/10/2018
Scăderile de la capătul lumii
25/10/2018

Scurtă privire pe AUD/USD

Perechea se menține în trendul descendent care a început din maximul din ianuarie (cea mai mare cotație din ultimii 3 ani) și, după cum afirmam în analiza precedentă, intitulată sugestiv ”The Trend Is Your Friend”, unul dintre postulatele analizei tehnice își dovedește din nou valabilitatea. Iar zonele mele de suport/rezistență, unele dintre ele aflate în jurul nivelurilor fibo ale creșterii multianuale ianuarie 2016 – ianuarie 2018, continuă să ofere cele mai favorabile raporturi risk-recompensă pentru ordinele plasate.


[dt_highlight color=”” text_color=”” bg_color=””][/dt_highlight]  Află care sunt elementele importante pentru a investi cu succes în piețele financiare. Curs Gratuit La Sediu Profit Point!


Se observă pe planșa D1 cum vânzătorii profită de orice corecție pentru a reintra în poziții și a duce rapid prețul către nivelurile inferioare, căci scăderile nu durează mai mult de 4-5 zile.În acest ritm este posibil ca în curând să asiatăm la trecerea sub pshihologicul 0,70 și atingerea țintei de 0,6900/40 dacă, evident, acest pattern va continua. Însă trendul oferă oportunități și taurilor, care iată, au reușit să profite în ultimele săptămâni de suportul aflat la 0,7020/60 și să ducă prețul la 0,7160/200, unde însă apropierea liniei superioare a canalului în care ne menținem de peste 8 luni a determinat apariție ordinelor de SELL. O ieșire din acest canal nu este însă suficientă pentru a determina un pattern bullish, în sensul în care putem asista în această variantă și la o evoluție laterală pentru o perioadă. Pentru a prelua total controlul, este nevoie de mai mult din partea cumpărătorilor, și anume să reușească trecerea peste zona de la 0,7325/75, din jurul lui fibo 61,8, pe unde trece acum și media mobilă EMA100.Pe time frame-ul H4 se vede cum nivelurile mai importante au fost iarăși confirmate, iar ”media mobilă SMA200, deși se părea la un moment dat că, odată trecută și retestată, va deveni aliatul taurilor, a continuat ulterior să se comporte ca o adevărată rezistență, astfel că rămâne pe mai departe un reper de luat în seamă”, am citat din analiza de data trecută. Nivelurile intermediare au tot fost amintite aici, așa că nu o s-o mai fac acum, mai ales că se observă foarte bine în imagine, una care mi se pare destul de elocventă în acest moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *